Újra az élvonalban játszhat

2021.05.24. 18:08

Felnőtt pályafutása első aranyérmét szerezte a hódmezővásárhelyi Sós Bence

Először akaszthattak aranyérmet Sós Bence nyakába. A hódmezővásárhelyi labdarúgó az NB II.-ben nyert bajnoki címet a Lokival, így ismét az NB I.-ben futballozhat majd, egyelőre azonban a pihenésé a főszerep.

V. P.

20210228 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DVSC - VASAS FC NBII férfi labdarúgó mérkőzés. képen: SÓS BENCE #22

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Bár az utolsó fordulóig nyílt volt a bajnoki cím sorsa, végül a Debrecen behúzta a bajnoki címet az NB II.-ben: ezzel a hajdúságiak visszatérnek a honi legmagasabb ligába.

– Minden osztályban bajnoknak lenni nagy dolog. Az elmúlt hetekben nagy feszültség volt a csapatban, bár lehetett érezni, hogy meglesz ez a feljutás, de voltak izgalmak. Ha az egész szezont nézzük, akkor teljesen megérdemelt a bajnoki címünk

– mondta lapunknak Sós Bence, a Loki hódmezővásárhelyi játékosa.

A 27 éves labdarúgó pályafutása első aranyérmét szerezte. Korábban a Mezőkövesddel ju­­tott már fel az élvonalba (akkor másodikként), az NB I.-ben pedig három bronzérme van (kettő a Puskás Akadémiá­val, egy a Debrecennel), míg egy ezüstérmet a Mol Fehérvár színeiben nyert.

– Felemelő érzés az arany­érem, de az volt a prioritás, hogy a feljutás legyen meg. NB I-es ajánlataim is voltak tavaly nyáron, de a szívem visszahúzott Debrecenbe. Magaménak érzem ezt a sikert, hiszen sok meccsen játszhattam. Kétéves szerződésem van még a klubbal, jól érzem magam a Lokinál, nem gondolkozok váltásban

– tette hozzá Sós Bence, aki összesen 28 mérkőzésen játszhatott a Lokiban ebben a szezonban, ezek közül 15-ön kezdőként lépett pályára, és összesen hat gólt is szerzett.

Sós Bence úgy látja, nehezebb volt játszania az NB II.-ben, mert itt mindenki ellenük próbált nagyot alakítani.

– Sokszor borsot is tudtak törni az orrunk alá. Nagyon küzdelmes bajnokság a másod­osztály, viszont örülök, hogy sikerrel vettük ezt a kihívást. Szeretnénk meglepetést okozni jövőre, úgy gondolom, sok van ebben a csapatban, és remélem, ez ki is jön a következő évben

– tekintett előre.

Nagy volt a boldogság. Újra az NB I.-ben Sós Bence és a Loki. Fotó: Kovács Péter/MW

A Debrecen szakmai munkáját a szezon közben a Huszti Szabolcs–Toldi Gábor edzőpáros vette át.

– Nagyon profi mentalitással bírnak mindketten. Sok mérkőzésen meg tudtuk mutatni azt, hogy mit kér tőlünk a szakmai stáb. A nyáron biztos, hogy erősítünk, már csak azért is, hogy ne kövessük el újra azt a hibát, hogy kiessen a Loki az élvonalból. Nagyon jó példát mutatnak nekünk mindketten, örülök, hogy velük dolgozhatok – tért ki az idény során érkezett edzőpárosra Sós Bence.

A hódmezővásárhelyi labdarúgó hozzátette, a szezon végén már mentálisan mindenki elfáradt, de most feltöltődhetnek.

– Fél éve nem voltam otthon, most erre is lesz idő. Tíz éve ezt csinálom már… otthon tudok most pihenni egy kicsit

– zárta Sós Bence.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában