Helyi kultúra

2024.09.05. 09:00

Több ezer gumikacsát versenyeztetnek Szegeden

Jótékonysági gumikacsa versenyt rendeznek a hétvégén a Tiszán. Szívbeteg gyermekek életmentő szívműtétjére gyűjtenek. A kacsajeggyel rendelkezők ajándékokért izgulhatják végig a futamot.

Koós Kata

A Rotary Club Szeged Dóm kiemelt projektje évek óta a szívbeteg gyermekek életének megmentése. Archív fotó: Török János

Ötezer sárga gumikacsa lepi el a Tiszát Szegeden szeptember 7-én. A Rotary Club Szeged Dóm kiemelt projektje évek óta a szívbeteg gyermekek életének megmentése, ugyanis míg Magyarországon napjainkban igen fejlett a gyermekkardiológiai ellátás, addig ez nem minden esetben mondható el a környező országokról, Szerbiáról, Romániáról és Ukrajnáról. A segítségre nagy szükség van a külhoni magyar gyermekek körében. Ezeknek a műtéteknek a finanszírozását pedig nagy részben az évente megrendezésre kerülő kacsaverseny fedezi – tájékoztatott a Rotary Club Szeged Dóm közleményében.

A látványos verseny tehát a jótékonyság jegyében zajlik, de a jótett mellett a kacsajegyet váltók akár ajándékokat is kaphatnak. Ha a szelvényük számával megegyező sorszámú kacsa az első 150 befutó között ér célba, olyan értékes ajándékokat vehetnek át, amelyeket a klub támogatói ajánlottak fel. A főnyeremény egy Xbox lesz a HRP Europe Kft. felajánlásából, de van az ajándékok között szállás, étterem és cukrászda utalvány, valamint sok más értékes tárgynyeremény is. 

A verseny során a kacsáknak egy egyre szűkülő pályát építünk, amelynek a végén már egyszerre csak egy gumikacsa fér át. Így alakul ki a sorrend, amit legkésőbb a versenyt követő második napon, azaz hétfőn, szeptember 9-én közzéteszünk a weblapunkon. Itt tudják a kacsajeggyel rendelkezők ellenőrizni, hogy az ő kacsájuk hányadikként ért célba, és hogy nyert-e valamit. Ezen az oldalon az is megtalálható lesz, mikor és hol vehetik át az ajándékokat

 – mondta el a kacsaverseny technikai részleteiről a Rotary Club Szeged Dóm kommunikációs felelőse, Ződi-Sipos Mária. 

Aki szeretne még jótékonykodni és az ajándékokért versenybe szállni, szeptember 6-ig a szegedi Árkádban tud kacsajegyet váltani, vagy a rendezvény napján az Újszegedi Partfürdőn. A kacsaverseny 14 órakor indul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában