Színházjegy kétszázért

2 órája

Elkezdődött az őszi évad Mórahalmon

Ősszel is várja a színház szerelmeseit a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház, ahol hétfőn egy vidám darabbal indult az őszi évad. Akár 200 forintért színházi élményhez juthatnak a nézők.

Arany T. János

Alig ért véget a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház jubileumi, tizedik évada, már a jövő nyári előadásokat szervezik és az őszi évadra készülnek az Aranyszöm Rendezvényházban. Az ősszel kezdődő és tavaszig tartó kőszínházi előadásoknak tíz éve ad helyet a rendezvényház, amely 2015 óta befogadó színházként működik. 

színház, Mórahalom, előadás
Molnár András, a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház ügyvezető igazgatója a következő előadás plakátját mutatja. Fotó: Karnok Csaba

Büszke infrastruktúrájára

– Mórahalom különösen büszke kulturális infrastruktúrájára. Az Aranyszöm Rendezvényház egy igen jól felszerelt színházteremmel büszkélkedhet. Ezt az ide érkező vendégtársulatok minden esetben elismerő szavakkal szokták illetni. Hétfőn kezdtük az őszi színházi évadot, a Pesti Művészszínház Eszeveszett primadonnák, avagy nyakig a slamasztikában című darabját mutattuk be, ami egy bohózat Egyházi Géza főszereplésével. A színházi évadban a tervünk az, hogy minden hónapban legalább egy előadással várjuk a nagyérdemű közönséget. Ezek többnyire könnyedebb szórakozást ígérő darabok lesznek – mondta Molnár András, a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház ügyvezető igazgatója.

A Tündérlaki lányok

Az intézmény több társulattal dolgozik együtt, befogadó színházként működnek, nincs önálló társulatuk. Igyekeznek úgy meghatározni a programokat, egyeztetve a társulatokkal, hogy a lehető legszínesebb kínálattal tudják fogadni a közönséget. A Déryné Program folytatódik Mórahalmon is, amelynek köszönhetően kedvezményes áron, 200 forintért lehet jegyet vásárolni. A Déryné Program 2020 tavaszán jött. Célja, hogy a minőségi kultúra ne csak a szűk elit kiváltsága legyen, hanem minden állampolgár hozzáférjen a minőségi előadásokhoz. Október 18-án A tündérlaki lányok című darabot lehet megtekinteni mindössze 200 forintért. Színházjegyek kaphatók az Aranyszöm Rendezvényház irodájában munkanapokon 8-tól 16 óráig.

A rendezvényház története

A folyamatosan dinamikusan fejlődő Mórahalomnak régóta szüksége volt egy kulturális központra. A város lakói 2003. szeptember 18-án vehették birtokba az 1500 négyzetméteres épületet. Tervezője Palánkai Tibor Ybl-díjas építész volt. A rendezvényház 305 fő befogadására alkalmas színháztermével, 80 fős dísz- és a 150 fős báltermével nemcsak a városi rendezvényeknek, konferenciáknak, hanem kiállításoknak is helyet ad.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában