Önálló tárlat

1 órája

A forma eredete – Olasz Attila kiállítása nyílik kedden Szegeden

Végre ismét önálló kiállítással jelentkezik szülővárosában Olasz Attila festőművész. Több olaszországi szereplés és kitüntetés után Szegeden október első napjától látogatható A forma eredete.

Tábori Szilvia

Három nemzetközi művészeti díjat is kapott az év első felében Olasz Attila szegedi festőművész, most viszont szülővárosában nyílik tárlata A forma eredete címmel. A többszörösen elismert művész önálló kiállításán a lírai és drámai hangvételű alkotásai, portréi, bensőséges érzetű, könnyen értelmezhető figuratív, illetve az elvontabb, olykor formák és színek elvont összefüggéseit vizsgáló absztrakt munkái töltik meg a Károlyi Műterem Galéria tereit. Olaszországi, szegedi és szőregi  ihletésű alkotások követik egymást, bemutatva, hogy az alkotó a világ fenyegetettsége ellenére miként tér vissza újra és újra a sötétségből, az eltűnés gondolatából az örök körforgás erejéhez.

Olasz Attila, kiállítás, festmény
Október 1-én, kedden 17 órakor nyílik meg Olasz Attila festőművész kiállítása Szegeden. Fotó: Tábori Szilvia

Október 1. és 22. között többek között a Tűzpróba, a Lét-metafora, Az örök harcos, az Átfogni a végtelent, az Egy robbanás következményei és a Hullámtér várja a kultúrakedvelő közönséget.  

A hosszan válogatott, több körben formálódó kiállítási anyag címe – ahogy Olasz Attila fogalmazott lapunknak – a művész belső indíttatású, saját mondanivalójáért folytatott harcára utal, amelyek szerencsésebb esetben elérik és megtalálják közönségüket.  

Édesapja, Olasz Sándor irodalomtörténész, a Tiszatáj irodalmi folyóirat főszerkesztője révén már korán szoros kapcsolata alakult jeles alkotókkal, művészekkel. A rajzolás, festés gyermekkori szeretete után az első jelentős lépcsőfok 1996-ban következett, amikor a neves szegedi festőművész Pataki Ferenc vezette képzőművész körbe került, majd 1998 novemberében nyílt meg első egyéni kiállítása Szegeden. Kapcsoltuk azóta is folytonos, a Károlyi Műterem Galéria művészeti vezetője a Pro-Urbe-díjas festőművész. A forma eredete tárlat házigazdája Rusz-Rácz Ildikó művésztanár, közreműködik Kocsis Márton gitárművész.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában