Helyi kultúra

2024.09.14. 19:58

Dalkörök találkoztak Zsombón (Galéria)

Tizenkilenc éve rendeznek dalos népzenei találkozókat Zsombón. Az utóbbi időben már évente kettőt is, egyet-egyet tavasszal és ősszel, mert több mint húsz együttessel, kórussal állnak kapcsolatban a helyiek.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Zsombón, a József Attila Közösségi Házban tartották a helyi Bokréta Dalkör népzenei találkozóját, amire most a Vajdaságból is érkeztek vendégek. 

– Tizenkilenc éve rendezünk dalos népzenei találkozókat, az utóbbi időben már évente kettőt, egyet-egyet tavasszal és ősszel, mert több mint húsz együttessel, kórussal állunk kapcsolatban – mondta lapunknak szombaton a József Attila Közösségi Házban a Bokréta Dalkör egyik vezetője.

Polyák Pálné elmondta azt is, hogy az idei találkozóra a Vajdaságból is érkezett két csoport, akik nagy sikert arattak. A csoportok egyébként egy tízperces fellépési lehetőséget kaptak, hogy megmutassák magukat. A program utána már inkább csak az ismerkedésről, a kapcsolatok ápolásáról és a barátkozásról szólt, de természetesen a vacsora sem maradhatott el.

Ferenczi Ildikó, a közösségi ház igazgatója pedig arról beszélt, hogy a Bokréta Dalkör már több mint húsz éve működik Zsombón. 

– Nagyon örülök, hogy a mostani népzenei találkozót is itt nálunk, a közösségi házban rendezik meg. Természetesen segítünk amiben tudunk, hiszen a közösségnek nagyon fontos a hagyományok ápolása – tette hozzá Ferenczi Ildikó.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a házban éppen most van a bútorfestő szakkör kiállítása is, ami abszolút illeszkedik a dalkörök programjaihoz. 

A tavalyi találkozóra egyébként a határon túlról, Szlovákia, Szerbia és Románia magyarlakta területeiről is érkeztek fellépők, de Polyák Pálné elmondta azt is, hogy a tavaszi rendezvényeikre könnyebben mozdulnak a csoportok.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában