Helyi kultúra

2024.08.31. 17:30

Traktoros buli Csengelén – Galéria

Imre Péter Géza

A negyedik csengelei gazdanap és traktoros találkozó szervezői ismét az időjárásra, a hőségre panaszkodhattak, ugyanis legalább olyan kánikula volt, mint tavaly, amikor az év legmelegebb napjára esett az Ifjúsági Rendezvénytéren tartott esemény. A résztvevők számával azonban elégedett lehetett a Szekeres Róbert, Csáki István, Csáki Dávid, Széll Renátó alkotta rendezőcsapat, mert a házigazda községen kívül 43 településről érkeztek gépek és traktorosok, a környező helyekről, többen Csongrád-Csanád vármegyén kívül, Csengelét 90 traktor képviselte, összesen több mint 250-en gyűltek össze.

Az erőhúzás aszfalton látványos versenyszám volt. Fotó: Imre Péter
Az erőhúzás aszfalton látványos versenyszám volt. Fotó: Imre Péter

Vagyis a rendezvénytéren és környékén szombaton ismét „traktorerdő” nőtt ki a földből, újabbak és régebbiek, többen sétáltak közöttük, nézték meg a gépeket szinte egyenként. A felvonulás és egy bemutató után az erőhúzás következett, aszfalton – a résztvevők, rúdhoz rögzítve, kapcsolva egymást próbálták meg elhúzni, akinek sikerült, az győzött. A népes közönség között minden indulónak akadtak drukkerei. Ezt a gyorsulási, az akadály és a különböző ügyességi versenyek követték. Aki megéhezett megszomjazott, a helyszínen egész nap büfé, finom ebéd és kirakodóvásár várta és még várja. A kicsik nagyon élvezték a hordókukac járatot, de az ugrálóvár, a csillámtetoválás és a rodeóbika is népszerű volt.

A péntek a találkozó, a fesztivál nulladik napja, akkor már mindenki itt van, segítenek a pályák kialakításában, tesztelésében. A traktoros társadalomban nagy az összefogás, az összetartás, segítjük egymást, de ugyanez elmondható a másik csengelei rendezvény, a Lada–BMW találkozó és a mi szervező csapatunkról. Mi minden évben újítunk, új műsorszámokat iktatunk a programba, illetve az aszfalton való erőhúzás csengelei kezdeményezés, ötlet – mondta el lapunknak Csáki István.

Azok, akik még nem csináltak maguknak szombatra délutáni és esti programot, nekik javasolhatjuk, hogy látogassanak ki a csengelei traktoros bulira. Garantáljuk, hogy nem fognak unatkozni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában