Könyvajánló

2024.07.20. 10:30

Zakály Viktória: Emlékeznem kellett volna

Timár Kriszta

 A festői spanyol szigeten álló, a világ leggazdagabbjainak fenntartott luxusszállodába gyakornokként érkező Blanka nem sejtette, hogy munkába állásával ekkorát fordul az élete. Néhány hónapot tervezett a szigeten és a szállodában tölteni a kissé komor természetű és vonalas Nick vezetése alatt. Nem gondolta, hogy ez a röpke idő milyen mértékben fogja meghatározni a jövőjét: a gyakornoki időszak végül esküvővel ér véget. A lány azonban megijed és elmenekül a szigetről. Hat éven keresztül vissza sem nézett, egészen addig a pillanatig amikor is megkapta a válási papírokat a férjétől. Ezeknek, illetve egy rejtélyes világítótoronynak köszönhetően Blanka visszatér oda, ahol minden elkezdődött és szembe kell néznie szerelmével és önmagával.

Zakály Viktória regénye humorral fűszerezett lírai érzékenységgel meséli el egy önmagát kereső, gyermekkori traumákkal terhelt fiatal magyar nő és a jóképű, ámde zárkózott skót vikomt nem mindennapi szerelmi történetét, kettőjük önismereti utazását. Egy kivételes alkotás önmagunk felfedezéséről, mindez némi romantikával és humorral átitatva. Az írónő nemcsak egy szerelmi történetet mutat számunkra, hanem azt is kifejti, hogy mennyire fontos a család, mennyire rossz lehet egyedül, magányosan élni. Illetve arra is rámutat, hogy fontos, hogy megtaláljuk önmagunkat, illetve hogy legyenek céljaink.

A regény tehát komoly témákat feszeget, mindezt azonban rendkívül szórakoztató és fordulatos történetben, mely két idősíkon pereg egyszerre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában