Helyi kultúra

2024.07.05. 09:45

Az R-Go-val ünneplik Sándorfalva alapításának évfordulóját

Pénteken és szombaton ünneplik Sándorfalva alapításának évfordulóját. A kétnapos városnapon elismeréseket adnak át, lesz főzőverseny és több koncert is.

Delmagyar.hu

Fotó: Unger Tamás / Archív fotó

Alapításának 145. évfordulóját ünnepli hétvégén Sándorfalva. A várost 1879. június 12-én alapították a nagy tiszai árvíz után: itt jelöltek ki földterületeket az otthontalanná vált algyői, szegedi és kiskundorozsmai lakosoknak. Tizenöt évvel ezelőtt kapott Sándorfalva városi rangot, azóta városnapként tudják ünnepelni minden év július első hétvégéjén a település alapítását.

Sándorfalva
Szikora Róbert is fellép a programsorozat keretében. Fotó: Unger Tamás

A kétnapos városnapi programsorozat most pénteken ünnepi testületi üléssel kezdődik a fedett Piactéren, ahol köszöntik a nyugdíjba vonulókat, átadják az önkormányzati elismeréseket a településért legtöbbet tevék számára és megválasztják a város díszpolgárát. Szombaton délután indulnak a rendezvények, a Piactéren a Kátai János Íz-öröksége – Pörköltfőző versenyt rendezik meg, a Kastélykertben pedig, ahol egy színpadot is felállítottak, folyamatosan zajlanak a programok. Lesz állatasszisztált élményfoglalkozás terápiás kutyával és lufishow, illetve koncertet ad Kovácsovics Fruzsina, az R-GO és az Animal Cannibals is. A rendezvény mindekni számára ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában