Szegedi hírek

2024.07.14. 10:19

Kezdődik a művésztelep

Arany T. János

Július 15-e és 28-a között immár 28. alkalommal rendezik meg a Szegedi Művésztelepet.

Szuromi Pál művészettörténész 30 évvel ezelőtt indította útjára a kezdeményezést, akkor még Grafikai Művésztelep címen. Napjainkra kissé átalakult az alkotói folyamat, amelyben a képzőművészet széles skálája jelenik meg. A fő célkitűzés a kezdetektől az, hogy a program a város képzőművészeti életét bekapcsolja a modern képzőművészet vérkeringésébe.

Az alkotásokat a progresszió, a bátor kísérletezés jellemzi, ezért a munka előre meghatározott tematika nélkül, a szabad asszociációra épül. Valamint azokra a reflexiókra, amelyeket az alkotók gyakorolnak egymásra és a város, az alkotói környezet vált ki az ország minden részéről ide érkező képzőművészekből. Az elmúlt évek során a nemzetközivé vált művésztelepre angol, bolgár, német és szlovák, skót és svéd alkotók is érkeztek.

A július 15-e és 28-a között zajló művésztelep egy, a Reök-palotában megrendezésre kerülő kiállítással zárul. A program a szegedi önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában