Kétnapos ingyenes fesztivál lesz a Tiszai partfürdőn

2024.07.23. 10:30

A halászléfőző esete a Morajló Vándorokkal Szentesen

Eltérő zenei stílusú koncertek közé ékelődik az idei halászléfőző verseny Szentesen. Augusztus 9–én és 10-én a Tiszai partfürdőn ingyenes fesztivál várja közönségét.

Tábori Szilvia

Fotó: Majzik Attila

Underground zenekarokkal indít az idei kétnapos Tiszai Halászléfőző Fesztivál augusztus 9-én, pénteken 18 órától a szentesi Tiszai partfürdőn. A Morajló Vándorok néven futó koncertsorozat négy fellépőt ígér. Itt lesz Svájcból az Omni Selassi, a Timid Kooky és a Kanalizacija Litvániából, valamint a helyi Yam Aicans. 

A halászléfőző versenyen minden évben nagy az érdeklődés.
A halászléfőző versenyen minden évben nagy az érdeklődés. Archív fotó: Majzik Attila

Az erős zenei kezdés másnapján, augusztus 10-én, szombaton tartják a halászléfőző versenyt, ahová szokás szerint várják a főzőcsapatok jelentkezését. Először is a megfelelő alapanyagokról kell gondoskodni: hal, paprika, hagyma (amiből a makói a legjobb), víz, meg egy nagy bogrács. A felfelé szélesedő alföldi típusból 1 kilogramm halra úgy másfél liter vizet érdemes számolni. A Baja környékén használt felfelé szűkülő bográcsba viszont a lassabb párolgás miatt elég kilónként úgy 1,25 liter vizet önteni. A receptek természetesen sokfélék, ki erre, ki arra esküszik.

Nevezési díj nincs, viszont a jelentkezők maguk gondoskodnak a főzéshez szükséges összes kellékről. Tűzgyújtási tilalom esetén csak saját gázpalackot lehet használni. Az első húsz csapat pedig jutalmat kap. Bővebb információ és regisztráció Bődi-Rácz Angélánál munkanapokon 8 és 16 óra között a 30/561-1945-ös telefonszámon. A verseny 14 órakor kezdődik; 16 óra 30 perckor már eredményhirdetés.

A második napi program különösen izgalmas lesz: 17 órától a szentesi katonákból álló hard rock zenekar, a Kanálgép, majd 20 órától Sipos F. Tamás és az Exotic zenekar szórakoztatja a közönséget. Az estét pedig DJ Jana diszkója zárja. A rendezvény idején büfé üzemel majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában