Szegedi hírek

2024.06.27. 13:25

A Wagner-udvar programsorozata kezdődik a hétvégén - GALÉRIA

Muzsikusok, szobrok és mesehősök népesítik be szombattól a Wagner-udvart. Júliusban ingyenes programokkal várja a Szegedért Alapítvány a kultúra szerelmeseit a belváros szívében, így köszönve meg a támogatásokat.

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Nyolcadik éve szervez nyáron ingyenes kulturális és művészeti programokat a Szegedért Alapítvány. A Klauzál térről nyíló Wagner udvarban igyekeznek színes palettával gazdagítani a város egyébként is pezsgő kulturális életét családias hangulatú rendezvényeikkel. Németh István, az alapítvány titkára úgy fogalmazott, az ilyenkor nyüzsgő belvárosban a nyugalom szigetét alakították ki, ahova mindig jó érzés betérni egy koncertre vagy kiállításra.  

Szombaton szoborkiállítással nyílik meg a Wagner-udvar nyári programsorozata. Fotó: Karnok Csaba

– Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk köszönetet mondani a szegedieknek, így hálálva meg, hogy támogatják az alapítványt. Ennek köszönhetően tudunk minden évben díjakat és támogatásokat átadni – magyarázta. Többek között művészeket is támogatnak, az anyagiakon túl azonban számukra ilyenkor még egy fontos dolgot tudnak biztosítani: meg tudják mutatni magukat a közönségnek ezeken a rendezvényeken, melyek művészeti kurátora Száz Krisztina.

Idén a Wagner-udvar programsorozata szombaton este 6 órakor kezdődik egy kiállítással. Székó Gábor Kert a kertben című szabadtéri tárlatának megnyitóján a bonsai ihlette alkotásokat lehet majd megtekinteni. A szobrászművész vas, fa és mészkő alapanyagokat használ, ezeket a kompozíciókat pedig növényekkel teszi teljessé. 

Július 9-én Trogmayer Éva mesehősei, Frida és Gubanc lesznek a vendégek a Wagner-udvarban. Immár hagyomány, hogy gyermekprogrammal is készülnek a szervezők, ezúttal az ünnepi könyvhéten is díjazott kiadvány kapcsán várnak játékos ismeretterjesztő foglalkozásra kicsiket és családjaikat.

Július 11-én 18 órától Blaho Attila zongoraművész ad koncertet, melyen közreműködik Vajda Júlia, Tabatabai Nejad Flóra, Altorjay Tamás és Iski Roland. Ennek megfelelően többféle műfajt élvezhet a közönség: a megzenésített versek klasszikus és jazz stílusban is megszólalnak.

Július 17-én 18 órakor a SZTE Bartók Béla Művészeti Kar gitár szakos hallgatói zenélnek, július 25-én pedig 18 órától Klebniczki György zongoraművész, zeneszerző, akinek koncertjén Varga Laura fuvolaművész és tanítványai is közreműködnek. 

A rendezvények sora ezzel véget ér, a Wagner-udvar szoborkiállítása azonban augusztus 21-ig látogatható lesz. A programokra a belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában