Szegedi hírek

2023.10.12. 12:37

Pályaválasztási napokat tartanak az Agórában – Galéria

Csütörtökön és pénteken iskola csoportokat, szombaton családokat várnak az Agórában zajló Pályaválasztási Napokra, ahol diákok és karrierváltást tervező felnőttek is tájékozódhatnak lehetőségeikről. A rendezvényen 40 középiskola, 5 egyetem, 9 munkáltató, 6 civil szervezet és egy kollégium is bemutatkozik.

Timár Kriszta

Gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek a rendezvényen az érdeklődők az egyes szakmákról. Fotó: Timár Kriszta

Immár 22. alkalommal rendez Pályaválasztási Napokat a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. A csütörtöktől szombatig tartó rendezvényen – amelynek a Szent-Györgyi Albert Agóra ad otthont – a térség továbbtanulás előtt álló diákjai és a karrierváltást tervező felnőttek is tájékoztatást kapnak lehetőségeikről.

Az Agóra két szintjén összesen 40 középiskola, 5 egyetem, 9 munkáltató, 6 civil szervezet és egy kollégium várja az érdeklődőket. Sok standnál ki is lehet próbálni a szakmákat: fodrászattól az építőiparon át a vegyészetig sok területbe láthatnak bele játékos feladatok révén a fiatalok. Több helyen a digitális és virtuális világot is bekapcsolták a szakmabemutatásokba, így tették még érdekesebbé az átadott információkat.

A rendezvény célja, hogy minden korosztály megismerhesse a lehetőségeit, így segítve őket ahhoz, hogy jövőbeli céljukat ki tudják választani 

– mondta el Salgó László Péter, a Csongrád-Csanád vármegye főispánja, aki arról is beszélt, hogy vármegyénkben a foglalkoztatottság aránya jelentősen javult az utóbbi években.

A  Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt partnere a rendezvénynek. Kőkuti Attila elnök elmondta, nekik sem mindegy, milyen munkaerő jelenik meg a piacon, ezért örömmel állnak minden ilyen kezdeményezés mellé. – Szervezünk céglátogatásokat is: 20 osztályt viszünk el még idén munkáltatókhoz, hogy saját tapasztalatot szerezzenek arról, milyenek a munkakörülmények – tette hozzá.

Janovics Péter Ferenc, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának vezetője is arról beszélt, milyen fontos, hogy a fiatalok olyan pályát válasszanak, ahol majd szeretettel dolgozzanak. Ez a rendezvény ehhez járul hozzá.

Míg csütörtökön és pénteken szervezett csoportokban az iskolai osztályokat várjuk, szombaton családi napot rendezünk, így nem csak a fiatalok, hanem a szüleik is beleláthatnak abba, milyen úton érdemes elindítaniuk gyermekeiket

 – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában