Szegedi hírek

2022.11.05. 19:12

A magyarnóta szerelmesei találkoztak az Agórában

Magyarnóta és operettdélutánt rendezett a dr. Kikli Tivadar Magyarnótaszerzők és Énekesek Dél-magyarországi Közhasznú Egyesülete szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában.

delmagyar.hu

Fotó: Török János

A színházterem zsúfolásig telt érdeklődőkkel. A háromórás műsorfolyam Lévai László nyitószámával kezdődött, aki a Darumadár útnak indul című nótát énekelte remek átéléssel és odaadással. 

Az énekeseket Kecskés Sándor és cigányzenekara kísérte. A színfalak mögött, míg az előadók váltották egymást a színpadon, Polgár Gábor a nótadélután szervezője és műsorszerkesztője elmondta, hogy rendkívül nagy népszerűségnek örvend a rendezvény, amit minden hónapban megrendeznek. A népszerűségnek köszönhetően kiváló, hivatásos és profi énekesen lépnek felé Szegeden hónapról hónapra. 

Ebben a hónapban is teltházas volt a magyarnóta délután a Szent-Györgyi Albert Agórában. Fotó: Török János

Egyesületük 27 éve, 1995-ben alakult, akkoriban 250 tagjuk volt. A nótadélután mellett minden hónapban klubdélutánokat is rendeznek, amelyek szintén nagyon látogatottak. A szegedi Senior Center szervezésében a környékbeli nyugdíjasklubok látogatják a nótaesteket. A szombati rendezvényre Sándorfalváról, Szentesről és Hódmezővásárhelyről is érkeztek nyugdíjasok. 

Fotó: Török János

A következő klubdélutánt november 18-án, pénteken tartják a Senior Centerben 14 órától. A legközelebbi nótaest időpontja pedig december 3., szombat, 16 óra. Akkor is az Agórába várják a  magyarnóta és az operett rajongóit.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában