Szegedi hírek

2024.09.09. 14:00

Már csak volt a Tóth, bontják a vendéglőt

Imre Péter Géza

Bontják a Tóth-vendéglőt: képünk a pár napja rögzített állapotot mutatja. Fotó: Imre Péter

Emlékeim szerint már korábban bezárt. Legalábbis nem volt mozgás az épületben és a kerthelyiségben, mikor elsétáltam mellette, legutóbb, pár napja pedig már azt láttam, bontják. Akkor már nem volt teteje. Lefényképeztem, hogy legalább ennyi maradjon belőle nekem. Az alsóvárosi Tóth-vendéglőről van szó. Legendás étterem és söröző volt – most már bátran írhatjuk múlt időben.

Sokak kedvenc helyének számított: baráti társaságok találkoztak, söröztek és beszélgettek, párok randevúztak ott, családok fogyasztották el hétvégi ebédjüket, vacsorájukat. Jó, híres volt a konyha, udvarias és pontos a kiszolgálás, pontosabban a felszolgálás. Egyik ismerősöm említette, mikor szóba hoztam a témát, hogy több osztálytalálkozót szerveztek oda, bár nem kérték, külön helyet alakítottak ki számukra és feldíszítették az asztalokat, az étel pedig mindig finom és bőséges volt. Már nem kóstolhatjuk meg újra.

Magam is többször betértem a Tóthba, szerettem kellemes hangulatú kerthelyiségét. Volt, hogy beültem egy könyvvel, egy-egy sör és 3 cent Unicum kíséretében olvasni, alkalmanként kortyolva az italokból – ha elfogyott, újabb kört kértem –, néha-néha felnéztem, megszakítottam az olvasást és órákon át élveztem a nyugalmat. Az emlékek azért megmaradnak...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában