Szeptember 30-ig lehet jelentkezni, határon inneni és túli csapatokat is várnak

2024.08.14. 08:30

Lecsófesztivál lesz Szentesen

Csapjunk bele a lecsóba! – áll a Hunor COOP Zrt. felhívásában. Idén, szeptember 6-án és 7-én immár 23. alkalommal rendezik meg Szentesen a lecsófesztivált az Apponyi téren és a környező utcákban.

Kovács Erika

A Hunor COOP Zrt. 2024-ben már 23. alkalommal lesz a házigazdája a Szentesi Lecsófesztiválnak, idén is a szentesi DélKertész által felajánlott, hungarikummá minősített paprikából készülnek a lecsók a bográcsokban. 

A lecsófesztivál a 10 legnagyobb gasztrofesztivál között szerepel.
A lecsófesztivál a 10 legnagyobb gasztrofesztivál között szerepel. Archív fotó: Majzik Attila

A lecsófesztivál már szentesikum

A szentesi települési értéktárba két éve került be a Szentesi Lecsófesztivál és a szentesi lecsó, így azóta már szentesikum minősítéssel is rendelkeznek.

A Szentesi Lecsófesztivált az ország 10 legnagyobb gasztrófesztiválja közé sorolták. Szeptember 6-án, pénteken a hagyományoknak megfelelően grill- és szalonnasütésre várják a közönséget, az esti utcabál sem marad el. A fő attrakció szombaton lesz, délután 3 órakor a tűzgyújtással veszi kezdetét a lecsófőzés.

Kulturális programok is lesznek

A kulináris élvezetek mellett kulturális és zenei élményekre is invitálják az érdeklődőket. Idén két színpadon láthatják a hazai zenei élet közismert sztárjait és a sportvilág neves magyar csillagait.

Ezúttal is lesz jótékonysági kóstolójegy, amit a helyszínen lehet megvásárolni. A bevétellel a Légimentő alapítványt támogatják. 

Ha Ön is főzne, jelentkezzen!

A szentesi főzőkön kívül várnak csapatokat az ország minden tájáról, valamint a határon túlról is, Csehországból, Erdélyből, a Délvidékről, a Felvidékről és Kárpátaljáról. A lecsófőző csapatok augusztus 30-ig jelentkezhetnek a HUNOR COOP ZRt. Kereskedelmi osztályán (Szentes, Petőfi u. 5.), vagy telefonon a +36/63/562–232/108-as, illetve a 111-es melléken vagy a +36/30/742–9553-as számon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában