Szegedi hírek

2024.07.13. 16:30

Megnyílt a Rezonancia (Fotók)

Arany T. János

A kortárs magyar képzőművészet két jelentős alakja, BOLDI Munkácsy Mihály- és Kossuth-díjas szobrászművész és Incze Mózes  Munkácsy Mihály-díjas festőművész rendezett közös tárlatot Rezonancia címmel, amelyet szombaton  Nátyi Róbert, az összművészeti központ vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja nyitott meg. A művészeken kívül megtisztelte megnyitót  jelenlétével Turi Attila, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

Szombaton megnyílt a tárlat. A Rezonancia címet kapta Szmrecsányi Boldizsár BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész közös kiállítása a REÖK-ben. Fotó: Gémes Sándor
Szombaton megnyílt a tárlat. A Rezonancia címet kapta Szmrecsányi Boldizsár BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész közös kiállítása a REÖK-ben. Fotó: Gémes Sándor

– Valamikor 2020-ban kezdtünk el beszélgetni arról, hogy jó lenne nekik a Reök-palotában egy kiállítást előkészíteni, mert nem először állítanak ki együtt. El kell árulnom, hogy 2020-ban amikor először beszéltünk, nem tudtam, hogy két ennyire eltérő gondolkodású életmű egy festőtől és egy szobrásztól hogyan fog összeilleszkedni itt a REÖK tereiben, miként találjuk meg a kapcsolódási pontokat. Aztán láttam az elkövetkező években, hogy több helyen kiállítottak és bizonyították, hogy a két életmű rezonál egymással. Amennyire különbözőek, annyira össze is köti őket az a fajta attitűd, amit a művészetről vallanak és én azt gondolom, hogy ez volt az a pont, ahol számomra megnyerővé vált a kiállítás, és teljességgel elfogadtam, hogy igenis be lehet őket mutatni így együtt. Azok a művészek, azok a mesterek, akik a szakmai tudásra építenek egész életükben, úgy néz ki, hogy rezonálnak is egymásra. Tehát valamilyen módon összeköthetők – fogalmazott köszöntőjében Nátyi Róbert.

A tárlat a Szegedi Szabadtéri Játékok bármely idei előadására szóló belépő felmutatásával díjmentesen tekinthető meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában