XX. Homokháti Sokadalom

2024.07.06. 19:19

Három napig buliztak Mórahalmon – GALÉRIA

Nagy esemény jött el a hétvégén a mórahalmiaknak. Ugyanis pénteken indult a XX. Homokháti Sokadalom, ami vasárnapig kínál kulturális, művészeti, gasztronómiai és szórakoztató programokat a városban. Az éppen húsz éves rendezvény most is rengeteg embert vonzott, nem utolsó sorban a szórakoztató rendezvényeknek, így például a szombat esti Curtis koncertnek köszönhetően.

Suki Zoltán

Fotó: Gémes Sándor

– A sokadalom először egynapos volt. Mostanra Mórahalmon akkora a népességnövekedés, hogy úgy döntöttünk, mostantól nem a sokadalom monumentalitására, és a szórakoztatóipari jellegére kell koncentrálnunk, hanem hogy térjen vissza az eredeti, közösségépítő funkciójához – mondta lapunknak a XX. Homokháti Sokadalommal kapcsolatban Mórahalom polgármestere.

Nógrádi Zoltán szerint visszatértek ahhoz, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket.

– Kemencéket vettünk, kisközösségeket, baráti társaságokat hívtunk meg, azt támogatjuk, hogy az emberek üljenek le egymás mellé, egy asztalhoz, beszélgessenek, esetleg igyanak meg egy jó sört. A gyerekeknek külön játszóudvart alakítottunk ki, hogy a családos szülők ismerjék meg egymást, együtt játszhassanak – tette hozzá a polgármester.

A közösségépítés jegyében lecsófőzést, grillfesztivált is szerveztek, és minden helyire számíthatnak.

– Vagyis a cél nagyon fontos, hogy egy erős közösség alakuljon ki Mórahalmon, akik élvezik a 35 éves város minden újkori eredményét, kényelmét, és fejlesztéseit. Ezt egyébként nem lesz könnyű meghonosítani, sokat kell még dolgoznunk rajta – fogalmazott Nógrádi Zoltán, aki szerint a közösségépítés szerves részei az úgynevezett utcabulik, ahol egy-egy utca lakói jönnek össze.

Pénteken indult a XX. Homokháti Sokadalom, amely vasárnapig kínált kulturális, művészeti, gasztronómiai és szórakoztató programokat a városban. Sörfesztivál, grillezés, kemencében sült ételek bemutatója, lecsófesztivál és saslikkóstoló várta a közönséget, továbbá idén is megízlelhették Nógrádi Zoltán polgármester népszerű ágyas pálinkáját.

Az ingyenesen látogatható fesztiválon fellépett többek között Curtis és Kökény Attila, de az operettet kedvelők sem maradnak szórakoztató előadások nélkül. A legkisebbeket játszóudvar és meseszínház várta. A Sokadalom állandó kísérőrendezvénye a nemzetközi néptáncfesztivál, valamint a helyi Gazdakör aratómiséje.

A sokadalom egyébként valóban jó szó a mórahalmi rendezvényre. Az emberek már délután kezdtek összejönni, estére a koncertekre pedig mindegyik helyszín megtelt, vagyis a huszadik rendezvény is sikeres volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában