Szegedi hírek

2024.07.27. 20:43

Dinnyét és húst kaptak a rozsomákok – Galéria

Idén először szombaton maradt nyitva éjszakára is a Szegedi Vadaspark. Már hagyomány, hogy időnként este 7-kor nem zárják be a pénztárakat, így éjszakába nyúlóan is a Vadasparkban lehet maradni. Ráadásul most is több programmal készültek, például néhány fiatal rájöhetett, hogy a rozsomák, az nem csak az X-Men mozifilmek szereplője.

Suki Zoltán

A Szegedi Vadasparkban időről időre kitalálnak valamit, ami a szokásosnál is jobban vonzza a közönséget. Az egyik ilyen program a vadasparki éjszaka.

Idén először a hétvégén, szombaton volt először ilyen. A hagyományainknak megfelelően este 7-kor nem zártak ba a pénztárak, így éjszakába nyúlóan is a Vadasparkban lehet maradni. A programok 22 óráig tartottak, a népszerű állatos programok mellett tűzzsonglőr bemutató is volt, illetve az éjszakai rovarvilággal is megismerkedhetek a látogatók. Az első esti program a rozsomákok vacsoráztatása volt.

Ugyan a sok ember között csak néhány igazán csodálkozó kisfiút láttunk, és az a gyanúnk, hogy ők most tudták meg, hogy a rozsomák az egy valódi állat, és róla kapta a nevét az X-Men mozifilmek szereplője, akit Magyarországon Farkasként is emlegetnek. Aki pedig ezzel nem lenne tisztában: Farkas, valódi nevén James Howlett, de legtöbbször csak Logan, kitalált szereplő, antihős a Marvel Comics képregényeiben. Rozsomákot Len Wein író és John Romita alkotta meg. Első megjelenése az Incredible Hulk 180. számának utolsó oldalán volt 1974 októberében. A Marvel Comics képregényfüzeteinek egyik legnépszerűbb szereplője, a kiadó X-Men és Bosszú Angyalai nevű szuperhőscsapatainak tagja. A filmügy áttekintés után pedig nézzük meg, miért is találó ez a név egy antihősre.

A rozsomákok vacsoráztatásakor a gondozók rengeteg mindent elárultak a ragadozóról, akiket most hússal, és görögdinnyével kínáltak.

Az állatok ketrece előtt teljesen megtelt a terület, és a vadállatok nem is okoztak csalódást. Először felmérték a terepet, majd gondolkodás nélkül rávetették magukat a kikészített lakomára.

Közben elmondták, hogy a rozsomákok rendkívül találékonyak, időnként agresszívak, és igen leleményesek. Ezek az állatok nagyon nagy vadászok, és meglepően bátrak. Akár egy farkasfalkával is szembeszállnak, ha muszáj, vagyis a filmes karakter méltó a nevére.

Érdekesség, hogy Magyarországon először 2008-ban, a Szegedi Vadasparkban találkozhattak a látogatók rozsomákkal, előtte egyetlen magyar állatkertben sem volt látható a faj.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában