Könyvajánló

2024.06.22. 09:45

Könyvajánló –Szlavicsek Judit: Halál Tihanyban

Timár Kriszta

A krimi és a Balaton rajongói egyaránt örülhetnek; Szlavicsek Judit újabb balatoni krimivel robbantja be az idei nyarunkat. A negyvenes, alkoholproblémákkal küzdő nyomozó, Kardos Júlia ismét egy szövevényes gyilkossági ügy kellős közepén találja magát, ezúttal a fülledt nyári Tihanyban.

Egy idős nő áll zavartan egy eldugott tihanyi utca utolsó háza előtt vasárnap reggel, és a biztonsági kamerába bámul. Fogalma sincs, ki ő, és hogy került oda – és csak angolul beszél. A helyi járőr hirtelen ötlettől vezérelve Kardos Júliát, a négy éve visszavonult gyilkossági nyomozót hívja, hogy tolmácsoljon, míg megérkeznek a mentők. Kardos úgy dönt, hogy segít, de ekkor még fogalma sincs, mibe csöppent. A helyzet Tihanyban ugyanis kezd eldurvulni. Egy hotel recepciójáról pánikszerű telefon érkezik a helyi rendőrőrsre: az előző napi esküvő egyik illusztris vendégét meggyilkolták. Mégpedig brutális kegyetlenséggel. Mire azonban a rendőrök megérkeznek, rádöbbennek, hogy ez csak a kezdet. Kardos kapja meg az ügyet, amíg az életellenes osztály vezetője haza nem ér a nászútjáról. Négy napja van, hogy kiderítse, a vendégek közül ki hazudik. Vagy hogy egyáltalán mond-e valaki igazat. Közben azonban szembe kell néznie a saját démonaival is, pedig már azt hitte, legyőzte őket...

A kötet filmszerű, sodró lendülete és az egyes fejezetekhez illeszkedő, QR-kódokkal beépített Spotify-lista garantáltan kirántja az olvasót a nyári zsibbadtságból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában