Kistelek

2023.08.03. 11:00

Jubileumi népzenei találkozó

Imre Péter Géza

Fotó: Imre Péter.

Idén 50 éves a Kisteleki Citerazenekar, és augusztus 5-én, szombaton 15 órától rendezik meg a jubileumi népzenei találkozót a Klebelsberg Művelődési Központban. Az eseményen tizennégy zenekar, együttes lép fel, akik – a házigazdákon kívül – a következők: 

a Pengető Citerazenekar Szentesről, a Hangász Együttes és a Hangász Együttes gyermekzenekara Jászszentlászlóról, a Csólyospálosi Hagyományőrző Kórus és a Királydinnye Citerazenekar, a Bokréta Dalkör Zsombóról, az Öreghegyi Bodza Citerazenekar Kiskundorozsmáról, a Baksi Népdalkör és Citerazenekar, az Öttömösi Citerazenekar, a Váraszói Citerazenekar, a Kéknefelejcs Népdalkör Kecelről, Gergely Mihály, a Földeáki Citerazenekar és Pávakör, valamint a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar Apátfalváról. Nem meglepő, hogy többségben vannak a citerások.

A Kisteleki Citerazenekar 1973-ban alakult Rácz Imre bácsival az élen, aki 40 évig kitartóan, hatalmas szeretettel vezette az együttest és az 1975-ben csatlakozott Pávakört. Sok gyermeket is tanított, akik közül néhányan ma is a zenekar tagjai 

– mondta Víghné Lócskai Krisztina, az együttes mai vezetője. Imre bácsi halála után, 2013-ban ő vette át tőle a nemes feladatot, ekkor jött létre a mostani felállás. Rendszeresen részt vesznek népzenei találkozókon több vármegyében is állandó vendégek, valamint a helyi, kisteleki rendezvényeken szintén gyakori szereplők.

Hittel valljuk, hogy a zene mindenkié és örömmel készültünk, készülünk a zenekar fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartandó népzenei találkozóra. Nagyon jó, hogy ismét találkozhatunk kedves barátainkkal, sokukkal a kapcsolat már több évtizedes múltra tekint vissza

 – említette meg Krisztina.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában