Szeged

2021.01.22. 11:16

Balassi-misét celebrált a megyés püspök – Fotók

A középkori mintára kovácsolt, végvári szablyákat 2009 óta áldja meg és adja át a kitüntetetteknek Kiss-Rigó László.

Munkatársunktól

Szeged, 2021. január 20. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök szentmisét celebrál a szegedi püspöki kápolnában 2021. január 20-án. A misén Kiss-Rigó László megszentelte azt a két szablyát, amelyet Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjként Bálint napján átadnak egy magyar költõnek és egy külföldi mûfordítónak. MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök a szegedi püspöki kápolnában január 20-án celebrált Balassi-szentmise keretében megáldotta a Balassi Bálint-emlékkardokat, amely irodalmi kitüntetéssel 1997 óta méltatja a Balassi Kuratórium a magyar líra élvonalába tartozó, európai szellemiségű költőket, valamint a magyar költészetet fordító, idegen anyanyelvű, külföldi irodalmárokat.

A középkori mintára kovácsolt, végvári szablyákat 2009 óta áldja meg és adja át a kitüntetetteknek Kiss-Rigó László.

A díjat hagyományosan a budai Gellért szálló gobelintermében február 14-én, Bálint napján adják át. Idén Kürti László költőt és az ausztrál Ross Gillett műfordítót méltatják a kitüntetéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában