Helyi közélet

2024.09.10. 09:00

Lendületet adna Királyhegyesnek az új polgármester

Fiatalos lendületet szeretne adni a falunak az új királyhegyesi polgármester, Verebes Anita. Fő célja a közösségépítés – abban bízik, hogy a jövőben sikerül újraéleszteni Királyhegyes korábban népszerű rendezvényeit.

Szabó Imre

Királyhegyes új polgármestere, Verebes Anita az állatsimogatóban. Fotó: Szabó Imre

 – Az első, amit szeretnék megvalósítani, egy ifjúsági klub alapítása a fiataloknak. Nekik most a faluban nincs szinte semmilyen lehetőségük a szórakozásra – mondta Verebes Anita, Királyhegyes újonnan megválasztott polgármestere a Délmagyarországnak.

Királyhegyes új polgármestere, Verebes anita az állatsimogatóban.
Királyhegyes új polgármestere, Verebes Anita az állatsimogatóban. Fotó: Szabó Imre

Királyhegyes testülete is megújult

A tisztségért független jelöltként indult és 126 szavazattal, 37,72 százalékkal nyert. Érdekes, hogy ezúttal meglepően sokan, heten jelentkeztek a pozícióra. Mint akkor megírtuk, a 616 lakosból 489 szavazhatott, azaz közülük minden 70. polgármester-jelölt volt. Verebes Anita is csodálkozott, hogy ilyen sokan. Elődje, Horváth Lajos 30 év után már nem pályázott. Ami pedig a négy tagú testületet illeti, a régi tagokból mindössze egy maradt, hárman lesznek Királyhegyes új képviselői.

 – Mindenkit ismerek közülük, már beszélgettünk is a választás óta. Nagyon bízom benne, hogy jó együttműködést tudunk kialakítani októbertől – hangsúlyozta.

Új lendületet akar adni

Királyhegyes új vezetője magáról azt mondta, a szülei és a testvére is itt lakik. Őt ideköti a családi vállalkozásuk – állatsimogatójuk van, amit gyakran látogatnak gyerekcsoportok – és a szándékuk az, hogy mielőbb ideköltözzenek. Két gyerekük van. Eddig a helyi óvodában dolgozott pedagógiai asszisztensként, de a jövő hónaptól már nem fog, a falu vezetésére akar koncentrálni. Polgármester-jelöltnek azért jelentkezett, mert ezzel a javaslattal nagyon sok helybeli ismerőse kereste meg, mondván: embercentrikus, képes lenne új lendületet adni a településnek.

 – Természetesen minden pályázati lehetőséget igyekszünk majd megragadni, szeretnénk tovább fejleszteni a falut – mondta elképzeléseiről.

A legfontosabbnak azonban azt tartja, hogy legyen változás, az emberek újra tartsanak össze. A falu csendes, nyugodt, amit szeretnének megőrizni, de szerencsére egyre több a fiatal, jönnek a beköltözők. A közösséget tehát érdemes lesz erősíteni, újraéleszteni a korábban népszerű rendezvényeket – jegyezte meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában