Szegedi hírek

2024.09.05. 21:45

Itt vannak a csütörtöki legfontosabb események a vármegyében

Delmagyar.hu

Hajnali melegrekord: Pécs letaszította Szegedet a trónról

Szerdán ismét megdőlt az országos hajnali és a napi melegrekord is – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján. Pécs Árpádtetőn mindössze 22,8 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, a 2009-es szegedi rekord dőlt meg ezzel. A HungaroMet elemezte az augusztusi adatokat is, azt írták, hogy az idei volt a második legmelegebb hónap lett 1901 óta.

Major Endre: felejthetetlen ez a paralimpia

Az ATSK Szeged játékosa bronzérmet szerzett a párizsi ötkarikás játékokon, és úgy érzi, amíg van motivációja, folytatja a játékot. Major Endre értékelt a paralimpiai bronzérmet követően.

Szegedi cég programját használják a digitális önellenőrzésre

Mostanra mintegy 1500 felhasználója van a HODOR-nak, többek között az összes hazai Coop bolt és a NAV is velük szerződött, de a szegedi programot használják például a Hagymatikumban is.

Ásotthalomért Érdemérmet kapott a Bedő alapítvány

Ásotthalomért Érdemérmet kapott a falunapon az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány, amely 1997-től segíti az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium munkáját.

Mályusz Elemérre emlékeztek Makón

A huszadik századi hazai történetírás kiemelkedő alakja volt, kutatásai a magyar történelem szinte valamennyi szakaszát érintették – hangzott el azon a megemlékezésen, amelyet Mályusz Elemér tiszteletére, halálának 35. évfordulóján tartottak Makón.

Hagymafesztivál lesz a jövő héten Makón

A jövő hét végén, szeptember 13-a és 15-e között gasztronómiai, kulturális és szórakoztató programok sokaságával csábítja a látogatókat Makó. Bár a Hagymafesztivál egy ideje már nem főként a mezőgazdaságról szól, a helyi gazdakör jóvoltából az idei termés kínálatából is ízelítőt kaphatunk.

Felavatták a Löw Lipót és Immánuel parkokat – GALÉRIA

Felavatták a Löw-parkokat az Attila utcában csütörtökön. A szakrális terület kialakítása lezajlott, a pihenőpark kiépítését a második ütemben folytatja a város.

180 csapat főz majd a Szentesi Lecsófesztiválon

Idén is mintegy 150 ezer látogatóra számít a Szentesi Lecsófesztivált szervező Hunor COOP Zrt. szeptember 6-án és 7-én, pénteken és szombaton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában