Komoly tervek a településen

2024.08.07. 07:00

Uszodát szeretne Sándorfalvára a polgármester

Újabb építési telkek kialakítása, termálkút fúrás és uszodaépítés – többek között ezek Sándorfalva polgármesterének tervei a következő időszakra. Gajdosné Pataki Zsuzsanna a harmadik ciklusát kezdheti meg ősszel.

Timár Kriszta

Harmadik ciklusát kezdheti meg Sándorfalva polgármestereként Gajdosné Pataki Zsuzsanna. Fotó: Karnok Csaba

Bizalmat kapott harmadik ciklusára is a sándorfalviaktól Gajdosné Pataki Zsuzsanna, így továbbra is ő lehet a kisváros polgármestere. A választások után lemondott alpolgármestere, Búza Katalin, helyette szeptember 30-áig Magyar Károly látja el ezt a feladatot. Ősszel erről a posztról már az új képviselő-testület szavaz majd, amelyben a polgármester minősített többséggel dolgozhat majd.

Természetesen azt a munkát folytatom, amelyet 2014-ben elindítottam. A következő ciklus eleje beruházásokkal indulhat, hiszen a TOP Plusz-os pályázatok közbeszerzési eredményei addigra meglesznek. Így elkezdődhet a kastély turisztikai fejlesztése, a Nádastó melletti bivalyos bővítése, a művelődési központ bővítése és a strand melletti kiskocsma közösségi térré alakítása is 

– sorolta Gajdosné Pataki Zsuzsanna. Sokan várják már a Pepco, Rossmann és Spar érkezését is, ezek várhatóan 2025 végén nyílhatnak meg a piacon.

A település létszáma folyamatosan bővül, jelenleg 8582-en lakják.

A BYD Szegedre érkezésével további növekedésre számítunk, hiszen a gyárhoz és a vármegyeszékhelyhez is közel vagyunk. Jelenleg 7 építési telkünk eladó, de próbálunk újabb területeket kialakítani, például a telkek megoszthatóvá tételével 

– beszélt a tervekről. Amelyekből ezen kívül is akad jó pár: folytatódik például az utak és járdák fejlesztése, a külterületi és zártkerti infrastruktúrafejlesztés, de cél egy bentlakásos idősotthon és egy sportkomplexum kialakítása is.

– Részt vehetünk egy meghívásos pályázatban is Szegeddel, Algyővel és Domaszékkel közösen, amelynek keretében termálkutat fúrunk. Így tervezzük kiváltani a gázfűtést, a visszajövő vizet azonban a szakértők javaslata szerint nem visszasajtolnánk, hanem kisteleki mintára fürdőt építenénk a hasznosítására, hiszen így helyben tudnánk a gyermekek úszásoktatását is biztosítani – beszélt a távlati tervekről a városvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában