Dolgozva tanulnak az intézmény tanulói

2024.08.29. 18:29

Száz duális partnerrel indítja az évet a Corvin-iskola

Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

Duális partnereinek szervezett fórumot a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin-iskolája csütörtökön délelőtt. A rendezvény célja az volt, hogy tovább erősítsék az együttműködést az intézmény és azon cégek között, akiknél gyakorlati idejüket töltik diákjaik – írta meg a promenad24.hu. 

A hírportálnak Cseri Tamás, a HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy majdnem 100 duális partnerrel indítják az idei tanévet intézményükben, ami kiemelkedőnek számít. De nem véletlen, az iskolai felnőttoktatás hat ágazatában 10 szakma közül lehet választani, és még ennél is több a szakképzések száma. Utóbbiban tanulóik tanidejük úgy hatvan százalékát a gyakorlati képző helyükön, azaz a duális cégeknél töltik el.

Cseri Tamás szerint rendkívül fontos lehetőség, hogy már 15-16 évesen megismerkedhetnek a diákok a munka világával, a valós munkahelyi körülményekkel, hasznos gyakorlati ismereteket szereznek a cégeknél, amelyeknél egyébként több tízezer forint bért kapnak az elvégzett munkáért. Dolgozva tanulnak, és később sokan annál a cégnél helyezkednek el, ahol a gyakorlati képzést teljesítették.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában