Helyi közélet

2024.08.29. 11:45

Nem szűnt meg Szentesen a fül-orr-gégészeti ellátás

Nem zárt be a fül-orr-gégészeti osztály a szentesi kórházban, a sajtóban több helyen is megjelent állítással ellentétben. Az ügyeleti, járóbeteg- és fekvőbeteg ellátás zavartalan – tájékoztatta lapunkat a Szegedi Tudományegyetem.

Tábori Szilvia

A szentesi kórház zavartalan a fül-orr-gégészeti – közölte az SZTE. Fotó: Karnok Csaba

A hírekkel ellentétben nem szűnt meg az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum fül-orr-gégészeti ellátása. Az intézmény közleményében úgy tájékoztatott, hogy a fekvőbetegeket a kórház egynapos ellátás keretében fogadja; a sürgős eseteket a Sürgősségi Osztályon látják el, ahol a készenléti ügyelet is működik. Az összetettebb műtéti beavatkozásokat Szegeden végzik el, idén első négy hónapjában 9 beteget kezeltek az egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikáján.

kórház
A szentesi kórház zavartalan a fül-orr-gégészeti – közölte az SZTE. Fotó: Karnok Csaba  

Közölték azt is, hogy tavaly július óta a folyamatosan működő szentesi fül-orr-gégészeti osztályon ügyeletben nem volt beavatkozás, műtéti ellátási igény hiányában. A havi műtétszám alacsony, az elmúlt 365 napban 120 beavatkozás történt, ezek 90 százalékát Szentesen végezték el, egynapos ellátás keretében.

Az idén januártól áprilisig elvégzett 29 beavatkozás bevétele 18 millió forint volt, a 10 szakdolgozó és 3 orvos 24 órás jelenlétét igénylő, teljes körű fül-orr-gégészeti fekvőbeteg háttér szakmailag és pénzügyileg nem működtethető, és azt a fenti ellátási igények sem indokolják

 – hangsúlyozta az SZTE. 

Kitértek arra is, hogy az elmúlt egy évben jelentős fejlesztésekkel modernizálták a szentesi ellátó intézményt. A teljes kórházi radiológiai informatika megújult, üzembe helyeztek egy új fogászati panoráma röntgent, a szájsebészeten egy második rendelő is beindult. Teljes egészében lecserélték a laboratórium informatikai eszközeit, specialitásokkal bővítették a gyermek járóbeteg ellátást. Ezeken kívül szélesítették a kardiológiai járóbeteg ellátási profilt, illetve megindult a kórház elavult és nem üzembiztos fűtési rendszerének felújítása.

Az ellátás zavartalanul működik, a betegfogadás folyamatos 

– hangsúlyozták.

A lakosság a rendelési időről az SZTE Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum honlapján tájékozódhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában