Átadták a vármegyei közgyűlés elismeréseit

2024.08.20. 17:00

Gémes László: Szent István stabil alapokat teremtett

Mindszent adott otthont a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés augusztus 20-i ünnepségének. A rendezvényen Gémes László elnök adta át a közgyűlés díjait.

Kovács Erika

Fotó: ianostorok.com

– Szent István király ünnepe különleges helyet foglal el nemzetünk életében. Ezen a napon emlékezünk meg az államalapításról és a magyar államiság megerősítéséről – kezdte beszédét Gémes László, a közgyűlés elnöke.

A rendezvényen Gémes László, a vármegyei közgyűlés elnöke mondott beszédet. Fotó: Török János
A rendezvényen Gémes László, a vármegyei közgyűlés elnöke mondott beszédet. Fotó: Török János 
Fotó: ianostorok.com

Hit, kitartás, jövőbe vetett bizalom

Kiemelte, Szent István nemcsak hazánk határait jelölte ki, hanem olyan stabil alapot teremtett, amely az utána következő nemzedékek, mi is építhetünk. Felidézte a Szent István király által képviselt értékeket, amelyek a hit, a kitartás, az összetartás, a jövőbe vetett bizalom.

Gémes László: A múlt kapaszkodó és iránymutató

– István király a hit sziklájára építette hazánkat. A közösségbe vetett hit, a közös munka ereje, amely életre hívta a magyar királyságot. A múlt kapaszkodó és iránymutató – fogalmazott Gémes László és hangsúlyozta, Szent István király példája mutatja, hogy a kihívásokkal szembenézve képesek vagyunk megőrizni értékeinket, és továbbvinni azokat.

A legkiválóbbakat díjazták

A beszéd után Gémes László elismeréseket adott át. Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés kitüntetéseit kapták Ugrai Panna, a Hód Úszó SE versenyzője, kétszeres Európa-bajnok, olimpiai 6. helyezett, Bors Károly képzőművész, Prof. Dr. Lázár György, a Szegedi Tudomány Egyetem Általános Orvosi Karának Dékánja, Vass László tűzoltó őrnagy, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mórahalmi katasztrófavédelmi megbízottja, Baukó Levente rendőr ezredes, Barát Enikő táncművész, táncpedagógus, író, irodalomterapeuta, Pintér Tibor színész, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Józsa Gábor ötvösművész, Zöldi Lászlóné népzenész, a tekerő, vagy népi nevén nyenyere mestere, az 50 éves Deszki Népdalkör, Demus Lászlóné Bóka Piroska, a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda óvodavezető-helyettese, Vig Áron, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Cseresnyés Kollégium igazgatója, Ötvös Ágnes, a Szentesi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, a Kormányablak Osztály osztályvezetője, Bognár Sándor, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum tanára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában