Összefoglaló

2024.08.16. 21:30

Ez történt ma a térségben – 2024. augusztus 16.

Ezekről a hírekről számolt be a delmagyar.hu pénteken.

Delmagyar.hu

Alapító tagjukat gyászolják a szegedi szimfonikusok

Elhunyt Török Jánosné, született Gécs Ilona, az 1969-ben alakult Szegedi Szimfonikus Zenekar egykori alapító tagjainak egyike. A megbecsült hegedűművésznőt, egykori szólamvezetőt augusztus 10-én, 84. életévében váratlanul érte a halál otthonában.

 

Megújuló településközpont a polgármester vágya

A településközpont korszerűsítést, egy központi buszváró kiépítését, a régi iskolaépület felújítását és a bordányi kiskertek rehabilitációját tartja a következő öt év legfontosabb feladatának Tanács Gábor, Bordány újraválasztott polgármestere.
 

A Kárász utcát már most ellepték a hőlégballonok

Több mint 30 ország képviselői érkeznek szeptember elején Szegedre, a 25. FAI Hőlégballon világbajokságra. Az esemény tiszteletére tematikus dekorációt kapott a Kárász utca, az egyik belvárosi cukrászdában pedig elkészítették a verseny hivatalos fagyiját.

 

Roncsautót venne? Keresse a törvényszéket!

Több mint tíz autót kínál árverésre a Szegedi Törvényszék. Ezeket korábban foglalták le valamilyen bűncselekmény elkövetése után. A kocsik nagy része romhalmaz, valószínűleg embercsempészek használhatták azokat.

 

Kitüntették Drimba Tibort

Belügyminisztériumi kitüntetéssel ismerték el Drimba Tibor maroslelei polgármester bűnmegelőzésben végzett önkéntes munkáját. A Csillagbörtön egykori körletfelügyelője egy évtizede járja az országot ilyen témájú interaktív előadásával.

 

Pogány Induló szimfonikus zenekarral, Azahriah a tőle megszokott gigashow-val érkezik a SZIN-re

Azahriah a fővárosban már többször letette a névjegyét az elmúlt időszakban, világszínvonalú show-ját két hét múlva a szegediek is láthatják a SZIN-en. Ahova Pogány Induló szimfonikus zenekarral érkezik, és ahol a közel 200 előadó között még egy katonazenekar is van.
 

Muzsikusok makói emlékpadja

Emlékpadot avattak két makói muzsikus, Bozsogi Attila és idősebb Sztojkó Mihály tiszteletére pénteken este Makón.

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában