Ismét kalandoztak a vármegyei babettások

2024.08.19. 12:54

Az afrikai túra után megkerülték Magyarországot

Arany T. János

Az afrikai túra után sem pihentek a bebattások, egy hét alatt megkerülték az országot az országhatár mellett. Fotó: Farkas Gábor Babettata

Nem tudnak nyugton ülni otthon a legendás Csongrád-Csanád vármegyei babettások. Afrikai túrájuk után sem pihentek. A szatymazi Farkas Gábor (Babettata) elmesélte, hogy előbb egy Szeged–Balaton–Szeged Balaton kerülő túrára indultak el babettás társaikkal úgy körülbelül 80-90-en. 

A kétnapos túrán az ország minden részéről érkező babettásokra sokan rácsodálkoztak. Az idei már a nyolcadik Balaton-kerülés volt

 – mondta Gábor.

Hogy ezek után se száradjon ki a karburátorból az üzemanyag, Gábor négy babettás barátjával nekivágott egy még komolyabb túrának, az országhatár mentén Babettákkal kerülték meg Magyarországot.

Fotó: Farkas Gábor Babettata

A túráról így mesélt Gábor: – Makó, Nagylak, Battonya, Gyula, Tiszabecs felé indultunk. A túra remekül sikerült, minden lefoglalt szálláshelyre odaértünk, a Babetták jól teljesítettek, viszonylag kevés, könnyen megoldható műszaki hibával jól haladtunk. Sátoraljaújhelytől már hegyesedett a vidék, egyre nagyobb kihívások elé állítva a csapatunkat, de még így is sikeresen abszolváltuk a napi kitűzött legalább 200 kilométeres távot. A társaság egyre jobban összekovácsolódott és ráhangolódott a napi teendőkre így gördülékenyebben mentek a dolgok. Nem hagytuk ki a látványosságokat, az Aggteleki cseppkőbarlang előtt turistákkal fotózkodtunk, több helyen találkoztunk rajongókkal, Győr környékén a létszámunk ideiglenesen 10 főre duzzadt, néhányan 3-4, mások 15-20 kilométert jöttek velünk. Az Őrség szépségeit nagyszerű vendéglátóink tették felejthetetlenné. Barcson külföldi világjárókkal, francia és lengyel túrázókkal sztoriztunk. A Mórahalom–Röszke–Szeged távot egyedül teljesítettem. A Babetta ismét bebizonyította, hogy a jó túrákhoz nem kell sem vagyon, sem rengeteg lóerő. A hétnapos túrán 1600 kilométert tettünk meg, 35 liter üzemanyag fogyott, defektünk nem volt, a legtöbb pótalkatrészt hazahoztam.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában