Életmentés

2024.07.06. 14:05

Öt településen lesz kihelyezett véradás

Öt helyszínre is kitelepül a jövő héten a Vöröskereszt Csongrád-Csanád vármegyében. Mutatjuk, mikor és hol lesz véradás.

Imre Péter

Az első kihelyezett véradás a jövő héten Pusztaszeren lesz a sportteremben. Itt július 10-én, szerdán a Kossuth utca 43. szám alatt 11 óra és 12.30 között várják a donorokat.

véradás
Egy véradás három ember életét mentheti meg. Fotó: Vajda János/MW

Ugyanezen a napon Székkutasra is kitelepülnek, a művelődési házban 11 és 15 óra között lehet vért adni. Szintén szerdán Csongrádon a Városi Galériában 14.30 és 18 óra között lesz kihelyezett véradás.  

Július 12-én, pénteken 14 óra és 16.30 között Üllésen a Déryné Kulturális Központba települnek ki.

Ugyancsak pénteken 15 és 18 óra között Derekegyházon az Egészségházban várják a véradókat.

A hét többi napján az állandó véradóhelyszínek a megszokottnak megfelelően lesznek nyitva. Szegeden a Szegedi Regionális Vérellátó Központ a Honvéd tér 4. szám alatt működik. Szentesen, Hódmezővásárhelyen és Makón a z ottani kórházak területén található az állandó véreadási helyszín.

A Vöröskereszt honlapján megtalálható a véradási helyszínkereső, ennek segítségével bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső helyet, ahol segíthet.

A véradásra mindenki vigyen magával arcképes igazolványt, lakcímkártyát és tajkártyát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában