Sok a sérül a csapatban

2 órája

Szeged-Csanád GA: győzelemre ítélve

A labdarúgó NB II. 9. fordulójának mérkőzéseit vasárnap rendezik. A Szeged-Csanád GA az eddigi mumusához, a bajnoki tabellán második Szentlőrinc otthonába látogat, a meccs vasárnap 13 órakor kezdődik.

Mádi József

Nincs mese, győzni kell. Bárki is az ellenfél, a Szeged-Csanád GA a sok döntetlen után sikerre van ítélve. Ám ez nem lesz egyszerű, hiszen a bajnoki tabellán meglepetésre a második helyen álló Szentlőrinchez látogat. A 9. forduló bajnokija a hét utolsó napján ebédidőben, vasárnap 13 órától kezdődik.

Szeged-Csanád GA
Pejovics Danilo védekezésére nagy szüksége lesz a Szeged-Csanád GA csapatának.  Fotó: Gémes Sándor

Szeged-Csanád GA: mumus

És ezen a tényen még az sem változtathat, hogy nagyon sok a hiányzó, aki nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére. Elsősorban ezt emelte ki a vezetőedző is a klub hivatalos médiafelületén adott nyilatozatában.

Komoly sérüléshullámmal kell szembenéznünk, ugyanakkor ez lehetőséget ad arra, hogy bebizonyítsuk, mély kerettel rendelkezünk. Gajdos Zsolt, Óvári Zsolt, Kurdics Levente, Onódi Ákos és Sándor Márton továbbra sem bevethető. A Gyirmót elleni mérkőzésen pedig a kapusunk, Molnár-Farkas Tamás mellett Papp Áron és Lamin Sarr is megsérült. Papp gólpasszal tért vissza a kezdőbe, most mégis nélkülöznünk kell, a korábbi mérkőzésen Lacza Alex játszott a posztján. Pozitívum, hogy számos helyzetet kidolgoztunk és Palincsár Martin az első kezdőmérkőzésén betalált. A vasárnapi azonban egy teljesen más összecsapás lesz, hiszen a Szentlőrinc elsősorban hosszú labdákkal operál. A BVSC elleni találkozóból tanulva nem vehetjük fel az ellenfél stílusát. Játszanunk kell, méghozzá előrefelé. Kulcsfontosságú, hogy védekezésben elhárítsuk a hosszú labdákat, utána viszont a saját elképzeléseinknek megfelelően támadjunk – mondta Michael Boris vezetőedző.

A Szentlőrinc a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg, az előző két bajnokiját elveszítette, míg a Szeged ugyan hét meccse veretlen, de ebben a periódusban mindössze kétszer nyert. Ám ha most sikerülne megszerezni a három pontot, nagyot lépne előre a tabellán a Tisza-parti alakulat. A Szentlőrinc igazi mumusa a Szegednek, hiszen a két együttes eddigi hat mérkőzéséből ötöt megnyertek a baranyaiak, egy lett iksz...

Hogy a szegedi csapat az előző bajnokiján mit ért el, azt itt olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában