Játszótér

2024.07.24. 17:15

Szemétből lett új játékuk a gyerekeknek

Egy szemétben talált elektromos kisautót tett rendbe Ótott Ferenc, aki a Fokán lévő játszóteret is üzemelteti. Azt mondja, a gyerekek nagyon örültek az új szerzeménynek, annak ellenére, hogy a motor már nincs benne, így a szüleik tologatják őket.

Suki Zoltán

Kellett vele dolgozni, mire újra használható lett a kisautó. Fotó: Török János

– Tóth Ferenc barátomnak jár a nagy köszönet, hogy észrevette és megmentette a szemét közül ezt a menő dzsipet. Gazdag gyerekek megunták, kidobták de én megcsavaroztam, megragasztgattam, és még egy kis festést is kapott, így a Kolping játszótér egy új elemmel gazdagodott. Bár motorja és akkumulátora nincs, a kevésbé tehetős gyerekek még jókat játszanak vele a Fokán – mondta lapunknak Ótott Ferenc, aki a játszóteret üzemelteti.

Új játékok a gyerekeknek
Fotó: Török János

Tóth Ferenc, amikor meglátta az autót az Olajos utca környékén, azonnal hívta a barátját, hogy szerinte kár lenne veszni hagyni a játékot, amit egy kis felújítás után már használhatnak is a gyerekek. 

Már játszhatnak vele a gyerekek

Ugyan motor nélkül nem megy magától a kocsi, ennek ellenére nagy a sikere, bár a szülők sokszor kicsit csóválják a fejüket, ha már a sokadik kört kellett tolva megtenniük a kocsival.

– A Kolping játszóteret mindenki ingyen használhatja. Három éve kezdtem el csinálni, a nagyobb játékokat megvettem, és egyezer csak azt vettem észre, hogy a megunt játékokat sok szülő nem eladta, hanem lehozta nekünk, hogy még többen örülhessenek nekik – tette hozzá Ótott Ferenc.

Vannak még tervek 

A jásztótér pedig folyamatosan fejlődik. Most a legújabb terv az, hogy egy mini kalandparkot alakítanak ki benne. Ehhez a faanyag már megvan, csak idő, pénz és tervezőmunka kérdése, hogy elkészülhessen. 

Ótott Ferenc azt is elmondta, hogy akik lejárnak, magukénak érzik a parkot. Szinte mindenki összepakolja a játékokat maga után, persze egy-két kivétellel. Sosem tűnik el semmi, és nagyon vigyáznak a játékokra a szülők és a gyerekek is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában