Személyi változások az egyházmegyében

2024.07.05. 11:29

Öt település új plébánost kapott

Tizenegy személyi változásról döntött Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a közelmúltban az egyházmegyében. Az új plébánosok augusztus 1-jével kezdik meg szolgálatukat új plébániájukon.

Delmagyar.hu

Antal Imre plébénost váltja Brendan atya Kisteleken Fotó: Illin Klára

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök több személyi változásról döntött a napokban egyházmegyénkben. Antal Imre atyát, aki Kisteleken, Ópusztaszeren, Bakson, Csanyteleken, Csengelén, Balástyán, Pusztaszeren és Tömörkényen látott el plébánosi szolgálatot, áthelyezte a hódmezővásárhelyi Szentháromság Plébániára plébánosnak, oldallagosan ellátva a szintén vásárhelyi Szent István Király Plébániát. 

Alexa János káplán a kisteleki Szent István Király plébániáról az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániára került káplánnak, a helyére Gáll Szabolcs újmisés érkezik. A római tanulmányai után hazatért lelkipásztort, Kovács Zoltán atyát kinevezte a röszkei Páduai Szent Antal Plébánia kormányzójává, oldallagosan ellátva a szeged-szentmihályi Szent Mihály Plébániát is.

A Kistelekről és Balástyáról is a közelmúltban búcsúzott nigériai Amanso Brendan Chika prefektust felmentette a szegedi Szent Gellért Szeminárium prefektusi beosztásából, és kinevezte a kisteleki Szent István Király Plébánia plébániai kormányzójává, oldallagosan ellátva a hozzá tartozó plébániákat és filiákat. 

Németh Lászlót a hódmezővásárhelyi Szentháromság Plébánia plébánosi beosztásából mentette fel, és kinevezte a székkutasi Szent Mihály Plébánia plébánosává, oldallagosan ellátva a mártélyi Szent Adorján Plébániát is.

Bajnai István plébánost felmentette a hódmezővásárhelyi Szent István Király Plébánia vezetése alól, és kinevezte az újkígyósi Szűz Mária Szent Neve Plébánia plébánosává, oldallagosan ellátva a szabadkígyósi Szent Anna Plébániát is.

Illyés Zsolt plébánost az újkígyósi Szűz Mária Szent Neve Plébánia plébánosi beosztásából mentette fel, majd nevezte ki az üllési Páduai Szent Antal Plébánia plébánosává, ahol eddig Olasz Attila teljesített plébánosi szolgálatot, akit a püspök a forráskúti Urunk Mennybemenetele Plébánia plébánosává nevezett ki, megtartva a zsombói Kisboldogasszony Plébánia oldallagos ellátását is.

Fazakas Attila plébánost a röszkei Páduai Szent Antal Plébánia és a szeged-szentmihályi Szent Mihály Plébánia lelkipásztori ellátása alól mentette fel, megtartva a szeged-móravárosi plébánián eddigi megbízatását.

Janes Zoltánt pedig betegszabadságáról visszatérve Dévaványára helyezte plébániai kormányzónak, a hozzá tartozó ecsegfalvi Jézus Szíve filiával együtt.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában