A miniszter szerint novemberig meg kellene hozni a döntést, hogy ki indul a Fidesz-KDNP színeiben 2026-ban

2024.06.25. 17:30

Lázár János: A döntésem nem arról szól, hogy nem kívánok politikával foglalkozni

Lázár János építési és közlekedési miniszter, a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője tartja magát a korábbi bejelentéséhez, nem indul a 2026-os egyéni országgyűlési képviselő-választáson. Hogy ki lesz az utódja, kint indít a Fidesz-KDNP jelöltként, arról véleménye szerint legkésőbb idén novemberig döntés kellene, hogy szülessen.

Kovács Erika

Lázár János már korábban bejelentette, hogy nem indul 2026-ban az egyéni országgyűlési képviselő-választáson.

Lázár János: Van bennem ambíció és 49 éves vagyok, a legjobb formában és a legjobb állapotban, számos nagyon jó év áll előttem.
Lázár János: Van bennem ambíció és 49 éves vagyok, a legjobb formában és a legjobb állapotban, számos nagyon jó év áll előttem.
Fotó: © Cseh Gábor

A térségnek új országgyűlési képviselője lesz

A döntéséről a Rádió7 múlt heti Közös nevező című műsorában is beszélt.

– Lassan 24 éves parlamenti képviselői mandátummal rendelkezem, vagyis majdnem negyed évszázada vagyok már országgyűlési képviselő. Kellő megfontolás és alapos meggondolás után arra a meggyőződésre jutottam, hogy 2026-ban nem indulok az országgyűlési választáson egyéniben – mondta a rádióban Lázár János. Kiemelte, a választókerületnek, Hódmezővásárhely és Makó térségében mindenképpen új országgyűlési képviselője lesz.

Erős az utánpótlás

– Hogy ki lesz a jelölt, majd eldönti a Fidesz-KDNP, és hogy ki lesz az egyéni országgyűlési képviselő, arról 2026-ban a választópolgárok többsége dönt. Véleményem szerint az lenne a legjobb és legbölcsebb megoldás, ha még idén kiválasztanák a jelöltet. Több lehetőség is van, eléggé erős az utánpótlás, sokan „épültek fel” az elmúlt időszakban. Vannak ismert arcok és új lehetőségek is, hogy közülük ki lesz a jelölt, erről helyben és központilag dönt majd a Fidesz és a KDNP. Szeretném, ha novemberre ez a vita lezárulna. A casting már folyik, de fel kell majd pörgetni – mondta Lázár János.

Hangsúlyozta, számba kell venni a választási eredményekből következő aktuális feladatokat. Ebben az első helyen kell, hogy álljon a Fidesz-KDNP új országgyűlési képviselőjének kiválasztása.

Lezárja a választókerülettel kapcsolatos munkát

Lázár János ismételten megerősítette, tartja magát a bejelentéséhez, vagyis ő biztos nem indul, ezt már eldöntötte.

– Jó ha az ember maga látja be, veszi észre, hogy mikor van szükség a megújulásra. Másrészt sok mindent csináltam már a politikában és sok mindent szeretnék még. Vagyis a döntésem nem arról szól, hogy nem kívánok politikával foglalkozni. Aki ismer, tudja, hogy van bennem ambíció és 49 éves vagyok, a legjobb formában és a legjobb állapotban, számos nagyon jó év áll előttem. Határozottan mondhatom, vannak politikai elképzeléseim és terveim, de a választókerülettel kapcsolatos munkám szeretném lezárni. Úgy gondolom, jó 25 év után el is jön az ideje a váltásnak. Fontosnak tartom, hogy átadjam a lehetőséget valaki másnak – szögezte le Lázár János.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában