Hagyományteremtés a mórahalmi szakképzőben

2024.02.19. 12:08

Vérjuhart ültettek a kilencedikesek

Arany T. János

Hagyományteremtés a mórahalmi szakképzőben. Három kilencedikes osztály három vérjuhart ültetett el. Fotó: Szegedi SZC Tóth János Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

Mórahalom. Hagyományteremtő szándékkal tavaly óta osztályfát ültetnek a Szegedi SZC Tóth János Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium kilencedikes osztályai. Az új kilencedikesek osztályfát ültetnek az iskola közelében, amit aztán a ballagáskor majd felszalagoznak. Idén három fát ültetett el a három osztály. A diákok vérjuhart ültettek.

Fotó: Szegedi SZC Tóth János Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

A komoly munkához a mórahalmi önkormányzat szakembert, egy kertészmérnököt biztosított, aki a segítség mellett pontosan elmagyarázta az ültetés műveletét. A fát a város ajándékozta az iskolának. A vérjuhar 15-20 méter magasra megnövő, viszonylag gyors növekedésű fa. Koronája széles kúp, vagy gömbölyded formájú. Impozáns megjelenésű díszfa. Virága vörös, porzói sárgák, amik jelentősen emelik amúgy sem kicsi díszértékét. Tavasztól őszig megtartja szép lombszínét. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában