Környezettudatos és természetbarát a bordányi kezdeményezés

2023.12.21. 11:30

Egyre népszerűbbek a kölcsönözhető fenyők

Arany T. János

Egyre népszerűbb a bordányi karácsonyi fenyőfakölcsönzés. Már szomszédos településekről is érdeklődnek és érkeznek fáért. Fotó: Török János

Egymásnak adták a kilincset csütörtök reggel a fenyőfákat kölcsönző bordányiak és környékbeliek a bordányi polgármesteri hivatal hátsó udvarán. Igazából nem adták egymásnak, mert nincs kilincs a nagykapun, de az igaz, hogy majdnem fesztiválhangulat alakult ki. Jöttek fáért Balástyáról is. Egy nemrég beköltözött fiatalember a fa mellett gyorsan elintézte a kommunális adó befizetését is, ha már összefutott a polgármesterrel. 

Fotó: Török János

A környék legnagyobb baracktermesztője, Bálint László unokájával érkezett, ő választotta ki a család karácsonyfáját. Bordányban a környezettudatosság jegyében 2020 óta lehet karácsonyi fenyőfákat kölcsönözni. Az idei bérleti díj tízezer forint. Amennyiben a bérlő a fát kiültethető állapotban január elején visszaszállítja, akkor ötezer forintot visszakap és a település új 2024-es akciójához csatlakozhat: a bérleti díj másik feléért egynyári virág vásárlásához ötezer forintos utalvány jár.

Fotó: Török János

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában