Szegedi hírek

2023.11.11. 14:40

Szeretetcsokit kaptak a rászoruló családok

Az eső ellenére a Centerke Közösségi Tér bejáratától egészen az evangélikus templomig kígyózott a sor szombaton reggel, annyi rászoruló család érkezett a Mátrix Közhasznú Alapítvány szeretetcsoki osztására. Körülbelül ötezer tábla csokoládé talált gazdára.

Koós Kata

Fotó: janostorok.com

A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működik kulturális-szociális szervezetként, segíti a rászoruló családokat, nevelési-oktatási intézményeket, önkormányzatokat. Ennek a küldetésnek egyik fontos része a szeretetcsoki program. 

Két fázisból áll a program. Munkahelyi csoportokat, iskolai osztályokat, lakóközösségeket buzdítunk arra, hogy gyűjtsenek csokoládét, írószereket, kifestőket. Az első három legtöbbet gyűjtő közösséget díjazni is szoktuk. A második fázisban a beérkezett adományokat egy-másfél év alatt osztjuk ki. Ezek nagy részét a Bohócdoktor programunk keretében klinikákon ápolt gyermekekhez juttatjuk el, az ország több száz gyerekosztályára küldünk csomagokat

 – mondta el lapunknak Rácz Anett, a Mátrix Alapítvány elnöke. 

Az adományok másik részét a vármegyei rászoruló családok kapják. Minden augusztusban átlagosan 500-600 gyermek beiskolázását segítik tanszerosztással, és rendszeresek a szeretetcsoki osztások is. Szombaton délelőtt 350 regisztrált család vehetett át csokoládécsomagot a Centerke Közösségi Térben. Nemcsak Szegedről, de a környező kisebb településekről, például Ásotthalomról és Deszkről is szép számmal érkeztek.

 

– A környezettudatosság jegyében most online regisztrációt kértünk a családoktól. Egy család körülbelül 15 tábla csokoládét kap 

– közölte Rácz Anett. 

Örömmel számolt be legutóbbi gyűjtőakciójuk kiemelt sikeréről is. Október folyamán egy futárcég ajánlotta fel segítségét az alapítványnak. A Foxpost csomagautomatáiban adhatta le a lakosság a rászoruló vagy kórházban kezelt gyermekeknek szánt karácsonyi ajándékokat, játékokat. Több ezer cipősdoboz-ajándék érkezett már be a Centerke Közösségi Térbe, és még körülbelül 40 raklapnyi adomány szállítását vetítette előre a futárcég. Az elkövetkezendő hetekben a felajánlások átválogatása zajlik majd, ugyanis bizonyos gyermekosztályokra csak sterilizálható játékok kerülhetnek be.

Önkénteseket folyamatosan várunk, minden segítő kéz jól jön. Emellett folyamatosan hálás szívvel fogadjuk a felajánlásokat. Mindenekelőtt tartós élelmiszerre van most leginkább szüksége a rászoruló családoknak 

– mondta Rácz Anett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában