Helyi közélet

2023.07.29. 17:59

Magyarok kenyere: Idén 595 gazda 26877 kilogramm búzát gyűjtött vármegyénkben

Kitettek magukért a vármegyei gazdák – értékelte Magyarok Kenyere Program kapcsán Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád Vármegyei szervezetének elnöke.

Kovács Erika

Július 19-én az egyik átvevőpont Hódmezővásárhelyen, a Perei tanyán volt. Fotó: Kovács Erika

Reméltem, sokan segítenek majd a Magyarok Kenyere Programban, hiszen a mezőgazdaságban dolgozók mindig is híresek voltak önzetlenségükről, de azt a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy 2023 lesz az az év, amikor rekord születik az adományozók számában, valamint a leadott búzamennyiségben egyaránt 

– közölte a hivatalos Facebook oldalán az agrárkamara vármegyei elnöke.

Fotó: Kovács Erika

Úgy fogalmazott, a 2011-ben indított jótékonysági kezdeményezést a 2013-as megalakulása óta bekapcsolódó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ vitte igazán sikerre, mostanra százszorosára növelték az első évben gyűjtött mennyiséget a gazdáknak köszönhetően.

2022-ben 471 adományozó jóvoltából 19480 kilogramm búza gyűlt össze vármegyénkben, holott a gazdákat sok nehézség sújtotta. A cél nemes, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a programot, példaértékű nemzetegyesítő szolgálatáért, Magyar Örökség Díjjal tüntették ki. A búzagyűjtést július 19-én tartottuk a vármegyében, a terményt Hódmezővásárhely mellett Makón, Mórahalmon, Szeged-Szőregen, Szegváron, Fábiánsebestyénen és Csongrádon vártuk. Idén meg is született az új rekord: 595-en összesen 26877 kiló búzát adtak le, ráadásul ez a szám még emelkedhet is. Az adományokat határainkon belüli és kívüli, rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezetek kapják majd

 – írta Szél István.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában