Kisteleken tovább segítik a rászorulókat

2023.05.09. 08:40

Jakab Rozália alapítvánnyal folytatja

Péter Imre

Jakab Rozália a Facebook-oldalt és az alapító okiratot mutatja. Fotó: Imre Péter

A húsvéti adománygyűjtéshez kevesebben járultak hozzá, mint azt párommal, Istvánnal gondoltuk, de így is 25-30 családnak jutott tartós élelmiszer, ruha és játék, amelyeket a Kálvária utcai házunknál osztottunk ki 

– kezdte beszélgetésünket a Kisteleken élő Jakab Rozália, aki már 7 éve gyűjt a rászoruló, szegényebb famíliáknak, betegeknek, időseknek, nagycsaládosoknak, gyermeküket egyedül nevelő szülőknek.

Fotó: Imre Péter

Jelentős változás a tevékenységben, hogy március 1-től alapítványként folytatják, akkor alapították az Együtt Tegyünk a Szegényekért Alapítványt. Jakab Rozália és Szecsei István – többször szerepeltek már lapunkban különböző, például karácsonyi akciójukkal – azért döntött a „formaváltás” mellett, mert így a jövőben, két év múlva több lehetőségük lesz arra, például adó 1 százalékkal és pályázatoknak köszönhetően, hogy gyűjtsenek. Az alapító okiratban megfogalmazott célok között többek között szerepel a hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek segítése, munkalehetőségek keresése, tanulás, továbbképzés és kirándulás megszervezése, táboroztatás, gyerekeknek szakkörök biztosítása, valamint együttműködés olyan szervezetekkel, amelyekkel közösen könnyebbé tehetik célcsoportjaik életét, mindennapjait.

Politikamentesek vagyunk, számunkra a jó, a jó cselekedet a fontos. Első rendezvényünket, a június 10-ei jótékonysági gyermeknapot is állami és önkormányzati segítség nélkül tartjuk meg Kálvária utca 11. szám alatti házunknál 

– közölte Rozália. Az említett eseményre például egy sándorfalvi kisbolt élelmiszert és szörpöt, Domaszékről játékokat és egyéb apróságokat ajánlottak fel, Harmath Gábornak és Bácskai Dánielnek köszönhetően lesz 90 mini lángos, Budapestről Ádi bohóc érkezik, és még folytathatnánk a sort.

A lényeg, hogy tiszta szívvel és szeretettel, jóérzésű emberek közreműködésével a gyerekeknek rendezzük ezt a napot 

– mondta zárásként Jakab Rozália, az Együtt Tegyünk a Szegényekért Alapítvány elnöke.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában