Szeged

2022.03.09. 15:17

1,2 milliós támogatás az újszülöttek megmentőinek

A dél-alföldi régió csecsemőinek mentését végző Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány összesen 1,2 millió forint támogatást kapott az Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesülettől.

Munkatársunktól

Soós-Nagy István, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, 15 évvel ezelőtt hozták létre az alapítványt, amelynek elsődleges célja, hogy a koraszülött mentéssel foglalkozó szervezeteket, a koraszülött osztályokat, a speciális mentőket és a légimentőket segítse. Több mint 70 intézmény koraszülött osztályát segítik.

Az elnöke kiemelte, a szegedi alapítvánnyal 8-9 éve ápolnak kapcsolatot, és ez a nyolcadik alkalom, hogy adománnyal segítették a csecsemők mentéséhez szükséges speciális eszköz beszerzését. Hangsúlyozta, a legprofibb eszközökkel szeretnék felszerelni azokat a mentőgépkocsikat, amelyek az újszülöttek mentését szolgálják.

Színes Mónika, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa arról beszélt, hogy nagyon örülnek a támogatásnak, mely az eszközvásárlás mellett az új mentőautóhoz beszerzését is segíti. Hozzátette, folyamatosan zajlik a gyűjtés a mentőautó megvásárlásához, és ahogyan egész évben az alapítvány munkáját, úgy a mentőautó megvásárlását is a 11735067-20036634 számú bankszámlára történő utalással, vagy az adó 1 százalékának felajánlásával lehet támogatni. Az alapítvány adószáma: 18450455-1-06. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában