Az első tizenöt edényt ingyen kapták a makóiak a gyártótól

2020.10.16. 16:05

Készülnek az új kukák

A lakók a köztereket ellepő szemétre panaszkodtak, az illetékes önkormányzati képviselő erre készíttetett 15 kukát – a felkért cég ráadásul pénzt sem kért ezért. Az ötlet akkora sikert aratott, hogy az önkormányzat is készíttet további 50 szemetest Makón.

Szabó Imre

Forrás: Székely Ildikó közösségi oldala

Ma kezdik telepíteni azokat az elegáns küllemű utcai szemétgyűjtőket Makón, amelyeket az egyik önkormányzati képviselő, Székely Ildikó készíttetett egy helyi céggel. Székely elmondta, a választókerület lakói keresték meg azzal, hogy az ottani parkokban, egyéb köztereken kevés a kuka, ezért sokan eldobálják a szemetet. Ez elsősorban a Bajcsy-Zsilinszky-lakótelepre, az ottani játszótérre és környékére jellemző – ezt személyesen is megtapasztalta. – Összesen 15 szemetes készítésére kértem fel a kandallóiról Európa-szerte ismert Váll-Ker Kft. első emberét, Tóth Istvánt – mondta.

A cégvezető maga is Székely Ildikó körzetében lakik. Eredetileg úgy volt, hogy a képviselőnő kifizeti a szemétgyűjtőket, de a társaság végül ingyen, társadalmi szerepvállalásként gyártotta le ezeket. A rozsdamentes anyagból készült kukákat a városgazdálkodás szakemberei fogják kihelyezni, egyrészt a már említett lakótelepi játszótéren és környékén, másrészt a Maros-parti üdülőövezetben, illetve az oda vezető út mentén. A felszerelést követően természetesen rendszeresen üríteni is fogják ezeket az önkormányzat ezzel megbízott munkásai. – Remélem, ezt követően a szemetelés problémája is enyhülni fog – mondta Székely Ildikó.

Az ötlet egyébként akkora sikert aratott, hogy követője is akadt. Farkas Éva Erzsébet polgármester lapunknak azt mondta, az önkormányzat is készíttet 50 rozsdamentes szemétgyűjtőt a Váll-Ker Kft.-vel, amelyeket a város különböző területein fognak elhelyezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában