2020.07.06. 18:15
Egy estés fordulat: Séfnek állt a szegedi színész
Új szerepben mutatta meg tehetségét Szívós László, a Szegedi Nemzeti Színház színésze. Szakácsnak állt a Két lecsó étterem konyhájában szombaton, ahol könnyed, nyári ínyencségeket alkotott a vendégek számára.
A színész „részeges” zöldségköretet készített a grillezett cukkini és a cápaszték mellé.
Fotó: Török János
Elmondta, hosszú évek óta hobbija a főzés. Ételkölteményeit közösségi oldalain osztja meg időről időre, így keltette fel az étteremvezető, Csabai László figyelmét is, aki meghívta séfnek egy estére az éttermébe.
– Hétéves koromban készítettem el első önálló ételemet. Rántotta volt. Szüleim még dolgoztak, és éhes voltam. Mikor nagymamám átjött, először el volt hűlve, aztán megállapította, hogy sose fogok éhen halni. Azóta szeretek főzni – emlékezett vissza mosolyogva.
A konyhában levesként gazpacho készült. Második fogásként grillezett cukkinit, sült tarját és cápasztéket kínált spanyol, sajtos-zöldfűszeres krokettel és fehérborban forgatott, „részeges” zöldségkörettel a vendégeknek. A menüt katalán krémdesszert zárta.
Kifejtette, a nyári szünetben mindig több alkalma van gasztronómiai szenvedélyének hódolni, amit idén is kihasznál. Ősszel azonban természetesen visszatér a színpadra, ahol az 1984 színműben, a Chicago musicalben és a Nagyon, nagyon, nagyon sötét anyag című fekete komédiában láthatja majd a közönség.