Bűnügy

2 órája

Letartóztatást rendelt el az ügyészség egy szegedi nő ellen sorozatos ittas vezetés miatt

A májusi eset után a nő ellen vezetéstől való eltiltást rendeltek el.

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a nőnek, aki 2024 tavaszán ismételten megszegte a közlekedési szabályokat, amikor ittasan és vezetői engedély nélkül vezetett Szeged utcáin. A nő először márciusban került a rendőrség látókörébe, miután egy délutáni igazoltatás során ittasan találták a volán mögött. A jogosítványát azonnal bevonták, ennek ellenére áprilisban és májusban újra ittas vezetésen érték tetten, két alkalommal is az éjszakai órákban.

ittas vezetés, jogosítvány

A májusi eset után a nő ellen vezetéstől való eltiltást rendeltek el. Azonban ennek kihirdetése után, még aznap éjjel, újra ittasan vezette autóját, így negyedszerre is tetten érték. A négy rendbeli ittas járművezetés, valamint az engedély nélküli vezetés miatt indított eljárásban az ügyészség a letartóztatás elrendelését kérte, mivel fennállt a bűnismétlés veszélye, illetve a gyanúsított a korábban elrendelt bűnügyi felügyelet szabályait is megszegte.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve egy hónapos letartóztatást rendelt el a gyanúsítottal szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában