Fakidőléstől a kisgyermekmentésig: eseménydús hétfő a tűzoltók számára

Delmagyar.hu

Hétfőn több izgalmas bevetés várt a tűzoltókra Csongrád-Csanád vármegyében, ahol számos baleset- és tűzmegelőző akciót hajtottak végre. Makón a József Attila utcában egy letört faág lógott veszélyesen a magasban, amely komoly veszélyt jelentett a járókelőkre. A helyszínre érkező makói hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a faágat, így sikerült megelőzni egy esetleges balesetet.

Ugyanezen a napon Makó közelében mintegy két hektáron lángolt a tarló. A makói és a hódmezővásárhelyi tűzoltók összehangolt munkával megfékezték a tüzet, amely személyi sérülést nem okozott.

Egy szegedi kisfiú is izgalmas pillanatokat élt át, amikor véletlenül magára zárta az első emeleti lakás ajtaját. A szegedi tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek, és kéziszerszámok segítségével biztonságosan felnyitották az ajtót, a kisfiú épségben megúszta az esetet.

A nap végére egy különleges állatmentésre is sor került: a csongrádi tűzoltók egy Kormi nevű puli kutyát mentettek ki a Dob utcában egy autó alvázából, ahova beszorult. Az ijedt kutyust egy speciális emelőpárna segítségével szabadították ki, majd gondos állatorvosi vizsgálat után visszaadták szerető gazdájának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában