Helyi kék hírek

2024.08.27. 09:48

Tűzhöz és balesethez is vonultak a tűzoltók

Delmagyar.hu

Fotó: Török János/illusztráció

Hétfőn délelőtt tűz keletkezett Apátfalván, a Rákóczi Ferenc utcában egy családi házban. Az ingatlan tetőszerkezete és bejárata, amely körülbelül ötven négyzetméter alapterületű, teljes terjedelmében lángolt. A makói és hódmezővásárhelyi tűzoltók gyorsan megfékezték a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. Szerencsére a tűzeset során senki sem sérült meg. – írja a katasztrófavédelem összesítőjében. 

Az M5-ös autópálya 136-os és 137-es kilométerszelvénye között, a Szeged felé vezető oldalon, Kistelek térségében hétfőn délelőtt egy kamion sodródott le az útról és felborult. A kisteleki és kiskunmajsai tűzoltók áramtalanították a járművet. A baleset következtében egy ember megsérült.

Hétfő délután Hódmezővásárhelyen, a Révai utcában egy nagy méretű faág jelentett veszélyt a gyalogosokra. Emellett Hódmezővásárhely és Szikáncs között, a 4415-ös úton egy fa dőlt az útra, valamint a Nyárfa utcában egy fa törzse repedt meg, ami szintén forgalmi akadályt okozott. A hódmezővásárhelyi tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el a mentési munkálatokat. Kisteleken egy faág szakadt az út fölé, veszélyeztetve ezzel a közlekedést, itt a kisteleki és csólyospálosi tűzoltók dolgoztak a mentésen. Ezekben az esetekben személyi sérülés nem történt.

Hétfő délután Hódmezővásárhelyen, a Jókai utcában egy személyautó sodródott le az útról, majd egy villanyoszlopnak ütközött. A hódmezővásárhelyi tűzoltók áramtalanították a járművet, a balesetben két ember sérült meg.

Kedden hajnalban Szegeden, a Sík Sándor utcában egy szemetes konténer gyulladt ki. A lángok két, a konténer közelében parkoló autóban is kárt okoztak. A szegedi tűzoltók oltották el a tüzet. A helyszíni vizsgálatok során felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja, és a katasztrófavédelem szakemberei jelenleg vizsgálják a tűzeset körülményeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában