Csalók nehezítették meg a Mátrix Alapítvány dolgát

Két hete nem tudja használni a bankszámláját a szegedi Mátrix Alapítvány, mert banki csalás áldozatai lettek. A baj szerencsére nem túl nagy, pénzük nem veszett el, viszont jövő héten ismét gyerekeket táboroztatnak, és a szülőknek nincs hova utalni a pénzt.

Kiss Anna

Fotó: Török János

– Két hete hívott bennünket egy férfi, hogy foglalkozunk-e befektetésekkel – mondta lapunknak a Mátrix Alapítvány elnöke arról, hogy hogyan kerültek nehéz helyzetbe. Rácz Anett hozzátette, hogy elmondta az érdeklődőnek, hogy ők nem, hanem inkább a gyerekeken segítenek. Azután kiderült, hogy a férfi bedőlt a befektetést ígérő csalóknak, és úgy döntött, hogy készpénzben fizet be a megadott számlaszámra 30 ezer forintot. Csakhogy a bankban kiderült, hogy a Mátrix számlájára ment volna a pénz, ami viszont nem volt kapcsolható a megadott névhez. A lavina pedig ekkor elindult. Rácz Anett elmondta, hogy a befektetést ígérő csalók több érintettől milliós nagyságrendű összeget utaltak, mire kiderült az egész. Egyébként az összeg – legalábbis a korábbi csalásokat ismerve – nevetségesen alacsony. Volt akitől 30 ezer forintot kértek, és azt ígérték, hogy 40-et fizetnek majd vissza. Minden bizonnyal azért az alapítványt szemelték ki, mert ott nincs napi pénzmozgás, így tudták pihentetni a kicsalt összegeket. Azt, hogy mit akartak vele csinálni, és mikor, majd a nyomozás eldönti, ugyanis az alapítvány feljelentést tett. Csakhogy ez azon nem segít, hogy a számlájuk továbbra is zárolva van, így sem utalni, sem fogadni nem tudnak pénzt, pedig a jövő héten indul a gyerektáboruk.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány befektetési célból természetesen soha senkitől nem kért pénzt, banki vagy egyéb pénzügyi szolgáltatást semmilyen körülmények között nem folytat, és nem is fog folytatni. Az alapítvány valós programjai, támogatási formái a www.matrixalapitvany.hu hivatalos webes felületein vagy a közösségi tereiben, rendezvényeiken ismerhetők meg. Legyen mindenki óvatos, és vigyázzon a digitális világban az adataira, pénzére – mondta még Rácz Anett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában