Időjárás

2024.08.14. 09:28

40 fokos hőségre készülhetünk

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Az országban túlnyomóan napos idő várható, igazi strandidővel. A hőmérséklet 32 és 40 fok között alakul, ami folytatódó kánikulát jelent. Az estétől növekvő gomolyfelhőzet miatt elszórtan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az erős UV-sugárzás és a tartós hőség miatt különösen az időseknek és a szív-érrendszeri betegeknek ajánlott az elővigyázatosság, de az egészséges emberek számára is megterhelő lehet a rendkívüli forróság – írja a Köpönyeg előrejelzése. 

A kánikula hatásai között gyakori a fáradékonyság, fejfájás, aluszékonyság, és a fokozódó fülledtség, ami komoly terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők különösen érintettek lehetnek, szédülés, vérnyomás-ingadozás és keringési zavarok is felléphetnek. Az UV-sugárzás és a hőguta kockázata miatt fontos a megfelelő védelem, és a déli órákban ajánlott kerülni a közvetlen napozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!