Szegedi hírek

2024.09.09. 18:50

Osztják a szociális tűzifát

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Elkezdte az idei szociális tűzifa kiosztását a szegedi önkormányzat. Hétfőn mások mellett a Szekeres utcában lakó Dobó Gézáné kapta meg a fűtőanyagot. A kamion megérkezésekor elmondta, hogy már egy éve egyedül él, mert meghalt a férje. Beszélt arról is, hogy a fa, amit kapott, sokáig elég lesz neki, mert beosztja.

Karnok Csaba
Dobó Gézáné örült a tüzelőnek. Fotó: Karnok Csaba 

A közgyűlés szociális bizottsága idén minden eddiginél több igénylőt, 824-et támogatott. Tavaly 738-an kaptak fát. Móravárosban 46 kérelmezőnek jut ilyen ellátás. Egy háztartás egy zsák hasított tűzifát kap a környezetgazdálkodás Városgazda utcai telepéről november végéig. Ez a mennyiség a megszokott, nagyjából 1 erdészeti köbméternek felel meg, és akár 6 mázsa is lehet egy zsákban. A fa a közterületeken elvégzett fakivágásokból, fanyesésekből származik. A faanyag feldolgozását, aprítását, zsákolását követően az önkormányzat a tüzelőt házhoz is szállíttatja. A tüzelő feldolgozása és házhoz szállítására az önkormányzat saját forrásából 71 millió forintot fordít.

A város 2014-től, tizenegyedik éve biztosít a rászoruló családok részére tűzifát. Az idei szociális tűzifaosztásról Ménesi Imre, a szociális bizottság elnöke már elmondta, a kérelmeknél a szociális rászorultságot vették figyelembe. Feltétel volt, hogy az igénylő tűzifával fűtsön, és az önkormányzattól tavaly vagy idén települési támogatásban vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült, vagy személyes gondoskodást nyújtó szociális, vagy gyermekjóléti alapellátás körébe tartozó szolgáltatásban részesült, vagy a dorozsmai vagy móravárosi szegregátumban él.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában