Helyi gazdaság

2024.08.28. 12:43

Lassabban lehet menni az M5-ösön

Suki Zoltán

Forgalomkorlátozás lesz az M5-ös autópályán több helyen is, ami miatt forgalomkorlátozások lesznek – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az autópályakezelő információi alapján. 

autópálya
 Torlódások várhatók az autópályán. 
Fotó: Bús Csaba / Archív fotó

Az írták, hogy az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 114-es kilométerszelvényben található Kiskunfélegyháza dél csomópont le- és ráhajtó ágait várhatóan szeptember 14-ig lezárják, mert felújítják a burkolatot. Ráadásul dolgoznak az autópálya ugyancsak Szeged felé vezető oldalán Kiskunfélegyháza térségében a már említett kiskunfélegyházi csomópont környékén is, négy kilométeren, ahol ugyancsak szeptember 14-ig lesznek korlátozások. Az AKA Zrt. azt közölte, hogy az első ütemben az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a Kiskunfélegyháza dél csomópont le- és ráhajtó ágainál kezdik a burkolatfelújítást, vagyis a lezárást. Az autópályára le- és felhajtani a kisteleki csomópontokban lehet.

Ahol pedig terelik a forgalmat, ott a sávokat zárják majd le egy-egy szakaszon. Ezeken a szakaszokon 60 és 80 kilométer/órás sebességkorlátozásra kell számítani.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform a www.utinform.hu weboldalon, vagy az AKA Zrt. a www.aka.hu honlapon, az üzemeltető A-WAY Zrt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában