Szegedi hírek

2024.07.29. 07:40

Jutalom a szegedi városi cégek vezetőinek

Minden évben jutalmat kaphatnak a Szeged város száz százalékos tulajdonában lévő cégek vezetői. Ahhoz, hogy hozzájussanak egy viszonylag komolyabb összeghez, nem is kell túl sok mindennek megfelelniük. Vagyis hiába a tragikus tömegközlekedés, vagy az IKV körüli állandó botrányok, mehet a jutalom a cégvezetőknek.

Suki Zoltán

Biztosan nem könnyű egy szegedi városi cég vezetőjének lenni, de ezt csak sejteni lehet, mert egy-két üdítő kivételtől eltekintve nem állnak szóba velünk. Szóval, ha nem is könnyű a munka, de anyagilag mindenképp megéri, és még jutalom is jár. És, hogy miért: „2023. január 1. napján nyilvántartott önkormányzati tulajdonú állandó garázs rendeltetésű helyiségek bérleti díjának felülvizsgálata, szükség esetén ajánlattétel megküldése a bérlők részére, a helyiségek bérleti díjának piaci viszonyoknak megfelelő mértékének elérése érdekében.” 

A villamos nem mindig megy, de a jutalom jár. Fotó: Török János
A villamos nem mindig megy, de a jutalom jár. Fotó: Török János 

Jutalom az jár

Ez az egyik feltétel, amit az IKV igazgatójának teljesíteni kellett tavaly, hogy megkaphassa a prémiumát. Vagyis bérleti díjat emelhetett. Volt még két feltétel egyébként. Az egyik, hogy emelje a dolgozók bérét, a másik pedig, hogy kidolgozzanak egy pontszámító rendszert, amit a lakások bérbeadásakor használnak. 

A közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága úgy látta, hogy Csarnó Zsuzsánna ezeket teljesítette, és megszavazták neki a prémiumot. Az pedig az éves alapbérének 30 százaléka. Az igazgató alapbére tavaly havi 986.000 forint volt. (Idén már több mint 1 100 000.) Vagyis, ha felfelé kerekítünk, akkor a fizetése tavaly 12 millió forint volt és még kap rá, több mint 3 500 000 ezer forint prémiumot. Nem rossz, ahhoz képest, hogy szinte hetente jön valami botrányos hír az IKV-ról. 

Szinte hetente jön valami botrány

A másik leginkább szem előtt lévő cég a Szegedi Közlekedési Kft. nem kell bemutatni, aki közlekedik, tudja, hogy a járműveken elviselhetetlen a hőség, és némelyik tiszta kosz. Knezevics Viktor felé se voltak túl nagy elvárások. Egyebek mellett ki kellett dolgoznia egy ingatlangazdálkodási stratégiát, és egy fenntarthatósági jelentést kellett készítenie. Az ügyvezető igazgató havonta majdnem 1 200 000 forintot keres, és természetesen jár neki a négymilliós jutalom.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában